В двубоя с Хетафе се забеляза отстъплението на Реал от зоната вътре в полето на противника и почти цялостното отдаване на усилията на тима при работата по крайните зони.

Бензема най-често минаваше вляво, а Бейл отваряше атаката вдясно. Асенсио също бе в зоната пред Марсело по левия фланг. 

В първия кръг на Пример Реал бе отборът, който атакува най-малко през центъра на терена. 54,1% от атаките на „лос меренгес“ са се осъществили или по лявото крило, където Марсело и Асенсио бяха умело подпомагани от много раздвижения Бензема. Играта в централната зона пък е била в едва 17,7% от цялостното представяне на тима в предни позиции. 

През миналия сезон срещу същия съперник, Реал атакува през центъра в 21,08% от случаите, 45,59% по левия фланг и 33,33% по дясното крило.

Карим Бензема търси фланговете, за да увлече защитници по флангове, в опит да отвори празни пространства през центъра. Присъствието на играч в наказателното поле обаче липсваше. Именно французинът бе в тази роля, когато Роналдо все още бе с „бялата фланелка“. 

Кристиано работеше умело по левия фланг и пробиваше скоростно към центъра, освобождавайки зоната зад себе си за Марсело. В наказателното поле обаче винаги имаше един номер „9“, който сякаш в момента липсва.