Футболните фенове по цял свят вече се настройват за следващия уикенд, когато Барселона и Реал Мадрид си дават среща в поредното издание на култовото Ел Класико. Милиони, ако не и милиарди души по света ще проследят сблъсъка между двата футболни мастодонта в Ла Лига и тръпнат от нетърпение за развръзката.

Има обаче поне един човек, който публично призна, че не смята дори да се информира за крайния резултат. Роберт Хут е познато име в Англия – германецът изкара дълги години в Челси, ала истинският връх в кариерата си постигна през 2016-а с Лестър, когато сензационно стигна до титлата на Премиършип. От юни насам той е свободен агент и все още не е обявил оттегляне от активна спортна кариера, така че разполага с доста свободно време.

Със сигурност обаче той няма да го запълни, като гледа на живо соченото от мнозина за най-голямо дерби в световния футбол към днешна дата. 34-годишният ветеран заяви, че не би понесъл мъчението да гледа как играчите на Барселона и Реал използват всички прийоми, за да заблудят съдиите.

Роберт Хут

източник: Gulliver/Getty Images

„Вече не гледам Барселона срещу Реал Мадрид. Това е л***ян мач – 20 човека наобикалят рефера, а другите се държат за лицата”, заяви Хут пред „Сънди Таймс”. „Ел Класико? Друг път!”

„Това, което не разбирам е как след подобно нещо имаш достойнството да се изправиш пред хората. Като мъж намирам всичко това за срамно. Симулациите мога да ги разбера. Няма голяма разлика между това да симулираш или аз да те задържа за фланелката. И в двата случая е нарушаване на правилата, ала да се преструваш, че си наранен – това е против ценностите на всеки спорт. Цялата тази мекушавост просто ме вбесява. Не мога да се сетя за друг спорт, където подобно поведение е приемливо.”

„Слушате такива неща от Гари Невил и всички останали, които казват: „Той имаше пълното право да падне на тревата”. Не! Не е редно да се проскаш при всеки сгоден случай. Прекарахме последните 15-16 години в подобряване на хранителните режими, работата във фитнеса, за да станат футболистите колкото се могат по-силни физически. Искате да ми кажете, че едно дребно докосване е достатъчно, за да свали някого на тревата?”, риторично запита трикратният шампион на Англия.