Конфликт между кмета на Мадрид Мануела Кармена и президента на Реал Флорентино Перес забавя на този етап плановете за реконструкция на стадион „Сантиаго Бернабеу“, информира „El Confidencial“.

Строителната компания на Флорентино Перес – „ACS“ е в конфликт с кметството на Мадрид относно ремонтите, които извършва на част от тунелите в града.

Кметът на Мадрид иска фирмата на Перес да поеме отговорност за поддържането на инфраструктурата. Част от тунелите ще трябва да бъдат затворени през зимата заради обилните валежи през сезона.

Мануела Кармена иска да избегне хаоса относно трафика в града, който ще бъде причинен от затварянето на тунелите. Поради това общинският съвет и компанията на Флорентино Перес подписаха извънсъдебно споразумение за решаване на проблема.

Този конфликт може да доведе до повече проблеми за Флорентино Перес.

Кметът на Мадрид трябваше още през април-май да одобри и даде разрешение за реконструкцията на „Сантиаго Бернабеу“, но решението на Мануела Кармена се проточи.

Одобрението на плановете за ремонт на стадиона не се очаква да стане в краткосрочен план.

Флорентино Перес трябва да оправи своята „война“ с Мануела Кармена възможно най-бързо, ако иска да получи нужното разрешение за ремонта на „Сантиаго Бернабеу“.