Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги коментира, че осъществяването на трансфери не е в ръцете на тима му, но печеленето на мачове е изцяло по възможностите му. Специалистът говори преди първия мач на „белите“ за новия сезон в Ла Лига. Европейският клубен шампион започва новата кампания с домакинство на Хетафе на 19 август от 23.15 часа.

„Кралете“ изиграха първия си официален двубой. По-рано през седмицата отстъпиха на Атлетико Мадрид с 2:4 за Суперкупата на Европа. След срещата в Талин (Естония) се наложи мнение, че „лос бланкос“ се нуждаят от подсилване, след като бяха напуснати от големия си лидер Кристиано Роналдо.

„Това върху, което съм се концентрирал е да извадя най-добро от един състав, който ме очарова. Разполагаме с много таланти и искаме това да е в услуга на колектива. Важни са тези, които са тук. Тези, които ги няма не са от значение. В момента привличането на нови не е приоритет. Трансферите не са в наши ръце, но печеленето на мачове - да“,каза Лопетеги.

Жулен Лопетеги

източник: БГНЕС

Треньорът бе уволнен от селекционерския пост в Испания заради поемането на Реал Мадрид. Всичко се случи само ден преди официалното откриване на Мондиала в Русия, където „Ла Фурия“ бе елиминирана на осминафиналите. Лопетеги бе помолен да направи паралел между работата си в „Ла Роха“ и тази в мадридския гранд, а той отвърна:

„Това е все едно да сравняваш домат със сухар, различни са. И двата поста са прекрасни, но няма база за сравнение. В Реал имаме всички необходими качества, за да сме голям отбор, и ще бъдем такъв“.


Още новини: 

Перес готов на лудост за Неймар

Бивш съотборник на Неймар: Ще облече екипа на Реал

SOS: Лопетеги настоява за подсилване