Футболният специалист Жозе Моуриньо сподели, че никой от Реал Мадрид не му е давал обяснения, за това, че Зиндин Зидан бе предпочетен за наставник пред него, тъй като не е водил преговори с Кралския клуб. Португалецът даде положителна оценка за назначаването на Зизу, като изрази мнение, че французинът е идеалната опция.

Перес: В Реал се завръща най-добрият треньор в света

Разчетоха по устните как Зидан е мотивирал Реал

„Зинедин Зидан ми изглежда перфектен. Той направи фантастични неща в последните години. Това е голяма възможност, за да покаже колко добър е с новия си проект“, започна Моуриньо.

Жозе Моуриньо

източник: Gulliver/Getty Images

„Не мисля, че аз съм бил перфектният вариант. Мадрид не ми е давал никакви обяснения, защото не съм говорил с никого“,  допълни Специалния.

Зидан пое Реал Мадрид в понеделник само 284 дни, след като напусна. Той замени на поста Сантиаго Солари, под чието ръководство отборът не се стабилизира. 

Това е втори етап за Зизу на поста старши треньор в „белия балет" . Той ръководеше състава от януари 2016 до май 2018 година. За това време специалистът изведе „белите“ до 9 трофея, сред които и три поредни отличия в Шампионската лига и титла в Испания. Преди това французинът бе и помощник в щаба на Карло Анчелоти.