Съперничеството между Реал Мадрид и Барселона е сред най-популярните в света на футбола. Радващи се на огромна фенска маса, „балугранас“ и „лос бланкос“ са сред постоянните доминанти на Стария континент, а всеи техен ход се следи с особен интерес.

Дали на терена, или извън него, когато стане дума за каталунците и „белия балет“ по традиция страстите се нажежава до червено. Вербалните престрелки не са нещо необичайно, а като цяло отношенията между колосите на испанския футбол винаги са били особено интересни. В годините назад те са преминали през разнородни сюжети, които днес предопределят тона в общуването.

В това число влизат и трансферните практики на двата състава, както и сделките за футболисти помежду им. Всякога преминаването на играч от „Бернабеу“ на „Камп Ноу“ и обратното се счита са форма на предателство. Това важи и за случаите, когато не се касае за директен трансфер. Феновете преглъщат особено трудно факта, че доскорошният им любимец преминава от другата страна и вече е сред враговете им.

В историята обаче има много примери на футболисти, които са носили екипите и на Барса, и на Реал, а ние ви предлагаме селекция от десет имена, които имат едновременно и мадридистко и каталунско минало. Може да ги видите в прикачената галерия!