Тази вечер от 22:00 часа българско време Реал Мадрид посреща Виляреал на своя тренировъчен комплекс "Валдебебас". Залогът е от изключително фундаментално значение за "кралския клуб", тъй като при победа домакините ще завоюват 34-ата си титла на Испания.

Единственият контузен е Марсело, докато Хамес Родригес не е в групата по свое желание. В нея обаче се завръщат Лука Йович, Начо Фернандес и Мариано Диас.

Два кръга преди края на сезона в Ла Лига "лос бланкос" водят с 4 точки пред настоящия първенец Барселона, който е със 79 пункта. След подновяването на европейския футбол, възпитаниците на Зинедин Зидан са в чудовищна форма - 9 последователни успеха при голова разлика 17:3, като срещу Хетафе и Атлетик Билбао капитанът Серхио Рамос собственоръчно донесе победите с по 1:0 след точно изпълнени дузпи.

За последно "белия балет" се отличи със златните медали в шампионата през кампания 2016/2017 по време на първия период на Зинедин Зидан начело. Този обаче е доста по-различен, защото съставът трябваше да се справя с липсата на Кристиано Роналдо, който напусна Мадрид през лятото на 2018 година в посока Ювентус. В края на май същата година си тръгна и самият Зидан, но след по-малко от едногодишна почивка, на 11 март 2019-а световният шампион се завърна на "Сантиаго Бернабеу" с договор до лятото на 2022 година.

Сега, в първия си пълен сезон след раздялата с най-добрия клубен реализатор в историята, най-важната задача пред Зизу бе как отборът ще успее да набави нужните попадения, които португалецът осигуряваше всяка година. Той обаче намери отговор чрез хомогенна смес от бързи, повратливи, технични играчи с визия и амбиция в лицето на Винисиус Жуниор, Еден Азар и Родриго, които успя да наложи и въпреки че не блестят по начина, който го правеше Роналдо, те успяват да освобождават пространства, да се измъкват от противниците си и да създават положения за съотборниците си. Към тях се включват вече утвърдените Марко Асенсио, Лукас Васкес и Иско, което на практика осигурява неограничен арсенал от нападателна мощ. Ролята на Хамес Родригес и Гарет Бейл обаче става все по-маргинална и няма да е изненада, ако това лято бъдат продадени или пуснати под наем. В допълнение към това французинът стегна защитата, която този сезон е най-добрата в Испания с едва 22 допуснати попадения. Не е за пренебрегване и фактът, че капитанът Серхио Рамос има цели 9 гола до момента, а най-добрият и най-опитен голмайстор Карим Бензема е с 19.

Тази сплав от равномерно разпределени голове между целия отбор в примес с желязна отбрана, открехна широко вратата към титлата. Ако трябва все пак да бъдат отличени ключови фигури, то това са Серхио Рамос - лидерът на отбора, Карлос Енрике - Каземиро - черноработникът в средата на терена и Карим Бензема, който е на висота през цялото време и осигурява голове и асистенции.

Дори днес "белите" да не стигнат до крайния успех, 2 равенства ще са им достатъчни, ако приемем, че Барселона спечели както довечера срещу Осасуна, така и в последния кръг срещу Алавес.

Шампионския двубой ще можете да проследите на живо в GONG.BG.