Атлетико Мадрид спря серията си от три мача без победа и надделя над новака Майорка 2:0. Диего Коща в 26-ата и Жоао Феликс в 64-ата донесоха трите точки за тима на Диего Симеоне. Гостите завършиха срещата с 10 души, след като бе изгонен Мората в 78-ата минута.

Първата по-интересна ситуация дойде в 13-ата минута, когато Майорка полубиха свободен удар в опасна позиция. Салва Севиля обаче прати топката право в обсега на Ян Облак.

В 26-ата минута, с първото си по-опасна ситуация, Атлетико отбеляза за 1:0. Коке центрира от корнер и намери Диего Коща, който с глава, от близо, бе точен.

В 31-ата минута съдията Алехандро Ернандес отсъди дузпа за „дюшекчиите“ за игра с ръка на Хуан Састре. След проверка с ВАР обаче Ернандес промени решението и отмени дузпата.

Пет минути по-късно гостите удариха и греда. Сантяго Ариас овладя подаване в наказателното поле и нанесе удар, който разтресе лявата греда.

В 65-ата минута Жоао Феликс попари за втори път вратата на Майорка. Той направи страхотен пробив и премина покрай няколко защитника на домакините, след което стреля от границата на наказателното поле и реализира за 2:0. При изстрела имаше и лек рикошет в играч ва домакините и топката стана неспасяема за Маноло Рейна.

В 78-ата минута Атлетико остана с 10 души на терена, след като бе изгонен Алваро Мората. Той влезе в спор с Франсиско Компас от Майорка и съдията им показа по един жълт кратон. Мората продължи да протестира каза нещо на съдията, което накара Алехандро Ернандес да му покаже втори жълт и съответно червен картон.

С тази победа „дюшекчиите“ се връщат на върха в класирането с 13 точки. Майорка остават над чертата, на 17-ата позиция, с четири точки. В събота Атлетико приема в градското дерби Реал, а Майорка гостува на Алавес.