Реал Мадрид постигна изключително драматична победа с 2:0 при домакинството си на Реал Валядолид от 11-ия кръг на Ла Лига, който се игра на „Сантиаго Бернабеу“. „Кралете“ по този начин прекъснаха серията от пет поредния мача без победа в Примера дивисион. „Белия балет“ постигна първи успех от 23 септември насам в испанския шампионат. В същото време Валядолид допусна първа загуба след шест поредния мача без поражение. На два пъти напречната греда влизаше в помощ на Тибо Куртоа. Автогол пречупи съпротивата на Валядолид в 83-та минута, а дузпа реализирана от Серхио Рамос в 88-та минута сложи край на интригата в срещата.

Двубоят започна обещаващо за Реал Мадрид, който пропусна отлична възможност още в 4-та минута. Карим Бензема отправи опасен удар, но топката облиза напречната греда и излезе в аут.

Регилон центрира в наказателното поле на Валядолид в 12-та минута, където Гарет Бейл засече топката, но Жорди Масип спаси. Три минути по-късно Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на гостите, където Каземиро стреля с глава, но над напречната греда. Регилон отново центрира в наказателното поле на Валядолид, където Карим Бензема стреля слабо с глава и Жорди Масип спаси.

Валядолид направи страхотен пропуск в 33-та минута, когато Лео Суарес изведе Антонито сам срещу Тибо Куртоа, но не успя да вкара, а изпрати топката над напречната греда от изключително чиста ситуация.

Гостите създадоха нова опасност в 34-та минута, когато Тони Вия отправи удар, топката рикошира в Тони Кроос и премина встрани от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Марко Асенсио взаимодейства с Гарет Бейл в 36-та минута. Уелсецът стреля с глава, но неточно в аут.

След центриране в наказателното поле на Реал Мадрид в 40-та минута Енес Юнал стреля с глава, но в аут.

Реал Мадрид започна динамично второто полувреме. Тони Кроос центрира в наказателното поле на Валядолид, където Антонито попречи на Каземиро да нанесе по-добър завършващ удар с глава и топката излезе в корнер.

Карим Бензема отправи удар в 55-та минута, който бе блокиран. След това Каземиро стреля от границата на наказателното поле на Валядолид, но Масип внимаваше, плонжира и направи страхотно спасяване. Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Валядолид в 56-та минута, след което Бейл стреля, но Масип отново бе на мястото си и спаси.

Валядолид организира добра атака в 57-та минута, когато Рубен Алкарас отправи удар от разстояние, топката рикошира в Тони Кроос, след което се спря в напречната греда на вратата на Тибо Куртоа.

Валядолид осъществи нова отлична атака в 60-та минута, когато Начо Мартинес комбинира с Тони Вия, който отправи много опасен удар, а Тибо Куртоа успя да спаси.

Валядолид за втори път разтресе напречната греда на вратата на Тибо Куртоа в 66-та минута. Тони Вия стреля малко пред дъгата на наказателното поле на Реал Мадрид, а топката срещна напречната греда.

Даниеле Верде отправи далечен удар в 79-та минута, но Тибо Куртоа успя да спаси.

Единственият гол падна в 83-та минута, а Реал Мадрид имаше огромен късмет. Винисиус Жуниор навлезе в наказателното поле на Валядолид, след което стреля, топката рикошира в Кико Оливас, след което влетя във вратата на безпомощния Жорди Масип, който се опита да спаси и бе близо, тъй като докосна топката, но не успя да я избие.

Съдията Хесус Хил Мансано свири дузпа за Реал Мадрид в 87-та минута, след като Карим Бензема бе препънат от Калеро в наказателното поле на Реал Валядолид. Наказателният удар бе реализиран от Серхио Рамос в 88-та минута, който изпрати топката в средата на вратата на Жорди Масип.

По този начин "кралете" записаха втора поредна победа под ръководството на Сантиаго Солари и първи успех в Ла Лига. 

Реал Мадрид прекъсна негативната серия от три поредни загуби в първенството и събра актив от 17 точки, с което се изкачи на шесто място в класирането, а Реал Валядолид остана с 16 точки и се смъкна на осмата позиция преди изиграването на останалите мачове от кръга.