Реал Мадрид полетя на "шеста" към 1/8-финалите в турнира за Купата на краля! "Белия балет" премаза третодивизионния Мелия с 6:1 на своя "Сантиаго Бернабеу" в среща реванш от 1/16-финалите на надпреварата.

Така след 4:0 в първия двубой в Северна Африка, и с общ резултат 10:1, Реал става поредният гранд от Ла Лига, който ще играе в следващата фаза, след Барселона, Атлетико Мадрид и Севиля.

Реал Мадрид - Мелия

източник: Gulliver/GettyImages

По два гола за успеха вкараха Марко Асенсио (33', 35') и Иско (48', 83'), а по веднъж се разписаха суперталантът Винисиус Жуниор (75') и бранителят Хави Санчес (39'). Мелия все пак стигна до историческо попадение срещу гранда от Мадрид, след като Ясмин Касми вкара дузпа (81') в края на двубоя.

Това е седми успех в осем мача за Сантиаго Солари начело на Реал, след като той замени Жулен Лопетеги в края на октомври.

Любопитно бе, че халфът Иско за първи път стартира като титуляр под ръководството на Солари, а освен това и сложи капитанската лента. Европейският шампион очаквано беше съставен от множество резервни футболисти, а в атака действаха Винисиус Жуниор, Мариано Диас и Марко Асенсио. Дани Карвахал беше поставен като ляв защитник.

Реал Мадрид - Мелия

източник: Gulliver/GettyImages

Логично цялата среща премина под диктовката на Реал, който отправи цели 27 удара (12 точни) срещу 10 на съперника (4 точни).

Първото по-сериозно положение за домакините се откри пред Иско. В 3-ата минута Асенсио нахлу в наказателното поле отдясно и пусна към своя колега, но ударът му бе отразен от стража на гостите. В 16-та минута Оскар Гарсия стреля опасно от дистанция, но в аут.

В 20-та минута Винисиус опита късмета си след удар от рамките на наказателното поле, но Педро Луис изби със сетни сили в корнер. Шест по-късно Винисиус се отскубна отдясно и пусна на далечна греда към Мариано. Доминиканецът бе останал на празна врата, но бранителят Манан изби току пред крака на крилото на домакините.

В 31-ата минута Винисиус пропусна голям шанс. Иско задържа в наказателното поле, след което комбинира с бразилеца. Той, сам срещу стража на Мелия, не успя да уцели вратата и изпрати топката високо в аут.

Само 60 секунди по-късно Марко Асенсио откри резултата. 23-годишният нападател пое малко след средата на терена и тръгна сам към наказателното поле отдясно. Нито един играч на гостите не понечи да спре Асенсио, който се шмугна в празния коридор, нагласи си топката на левия крак и да стреля прецизно в долния десен ъгъл за 1:0.

Реал Мадрид - Мелия

източник: Gulliver/GettyImages

Само 2 минути след това Асенсио вече бе вкарал втори гол. Трудната работа сега свърши Винисиуис , който направи страхотен пробив отляво и почти от аутлинията пусна към точката на дузпата. Там Асенсио бе оставен непокрит и със силен шут пред опразнената врата покачи до 2:0.

В 39-та минута Хави Санчес реализира изумителен гол. Асенсио задържа около 30-ия метър и с прекрасна визия копна топката над защитната линия на съперника. Там се измъкна младият бранител Хави Санчес, който постави крак на пътя на топката и я насочи към вратата на Мелия. Кълбото срещна напречната греда и падна зад голлинията. Това е първи гол за Санчес с екипа на Реал.

Реал Мадрид - Мелия

източник: Gulliver/GettyImages

Втората част също започна силно за гостите. В 48-ата минута направилият страхотен мач Иско се добра до топката и от над 25 метра изстреля прекрасен снаряд в горния десен ъгъл на вратата Педро Луис за 4:0.

Натискът на Реал продължи, а съперникът не можеше да отговори с нищо. В 75-ата минута Винисиус затанцува покрай бранителите на Мелия и стреля слабо. Стражът на гостите отрази шута, но кълбото отново попадна в краката на бразилеца, който този път не сгреши и покрай вратаря технично вкара за 5:0.

Реал Мадрид - Мелия

източник: Gulliver/GettyImages

В 80-та Асенсио отново стреля опасно с левия крак по диагонал, но топката прелетя с малко в аут. В следващата атака Хави Санчес фаулира Касми в наказателното поле на Реал. Това накара съдията да посочи "бялата точка". Зад топката застана потърпевшият Ясин Касми, който с бомбен шут не остави шансове на Навас.

В 83-та минута Реал стигна до шести гол, след като Иско получи отляво от Франк Гарсия. От границата на наказателното поле Иско овладя и с мигновен шут матира Педро Луис с втори си гол в срещата, оформяйки крайното 6:1.

Реал Мадрид - Мелия

източник: Gulliver/GettyImages

Реал Мадрид - Мелия 6:1

1:0 Марко Асенсио 33'

2:0 Марко Асенсио 35'

3:0 Хави Санчес 39'

4:0 Иско 48'

5:0 Винисиус Жуниор 75‘

5:1 Ясин Касми 81'

6:1 Иско 83'

Състави на двата отбора:

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Алваро Одриосола, Хесус Вайехо, Хави Санчес, Дани Карвахал, Федерико Валверде, Маркос Йоренте, Иско, Винисиус Жуниор, Мариано Диас, Марко Асенсио

Треньор: Сантиаго Солари

Мелия: Педро Луис, Ромеро, Манан, Ричи Сигура, Хуанми, Руано, Ортега, Менудо, Оскар, Мохамед Салми, Касми

Треньор: Луис Мигел Карион

Стадион: "Сантиаго Бернабеу"