Барселона направи поредната си крачка към титлата в Ла Лига, след като в двубой от 27-ия кръг на първенството се справи у дома с 3:1 срещу Райо Валекано. Гостите откриха резултата, но машината на Валверде заработи безупречно и обърна развоя на мача. Това беше и 8-ата поредна победа на каталунците над съперника в Ла Лига.

Една от интересните ситуации пред вратата на Райо дойде в 24-ата минута, когато Коутиньо стреля след пас на Меси, но гол не падна.

Две минути след тази ситуация Райо откри резултата. Раул де Томас препарира Тер Стеген, за да открие резултата.

Барса изравни в 40-ата минута на двубоя, когато Пике с глава се възползва от пас на Меси и възстанови равенството.

Домакините обърнаха развоя в мача с попадение от дузпа на Лео Меси в 52-ата минута, след като Нелсон Семедо наруши правилата в наказателното поле на Райо. Това беше и гол №200 на Меси в съботния ден в мачовете от първенството.

В 60-ата минута удар на Меси беше спасен с вещина от вратаря. До края на двубоя Барса вкара и трети гол като Иван Ракитич пусна пас на празна врата на Луис Суарес и той оформи крайния резултат.

След този успех Барса е на първото място с актив от 63 точки и 7 преднина пред втория Атлетико Мадрид. Райо е на 19-ото място в зоната на изпадащите с 23.