Отборът на Барселона успя да постигне важна домакинска победа с 2:1 срещу Виляреал в 6-тия кръг на Ла Лига. Головете за "блаугранас" отбелязаха Антоан Гризман в 6-та и Артур в 15-та. Точен за  "жълтата подводница" беше Санти Касорла в 44-та минута. Лошата новина за Барса обаче се оказа новата контузия на Лео Меси, който тъкмо се завръщаше от предишна травма. 

Двубоят започна феноменално за момчетата на Ернесто Валверде. Още в 6-та минута, след изпълнение на корнер на Меси, Антоан Гризман се оказа на правилното място на близката греда, за да не остави никакви шансове на Серхио Асенхо за 1:0. 

Само 9 минути по-късно резултатът беше удвоен. След продължително разиграване топката стигна до Артур на границата на наказателното поле, откъдето той не се поколеба да стреля и с чудесен удар да намери скобата на вратата на Виляреал, правейки резултата 2:1. 

Темпото в двубоя обаче спадна и Виляреал изненадващо се върна в мача. В 44-та минута Санти Касорла реши да не остане длъжен на колегата си от състава на домакините Артур. След пас на Висенте Ибора нисичкият халф простреля от около 30 метра Марк-Андре тер Щеген с изключително плътен и красив шут. Така отборите се оттеглиха при 2:1. 

В началото на втората част се разбра, че голямата звезда Лео Меси отново е с проблем, този път поради разтежение в бедрото.Той беше заменен от Усман Дембеле и това веднага даде своето отражение върху играта на възпитаниците на Валверде. 

Все пак в 53-та минута се отвори шанс пред Луис Суарес. Уругваецът обаче не успя да произведе добър шут от удобна позиция и така резултатът остана 2:1. 

Нови голове до края на мача нямаше, след като битката взе своята власт на игрището. Така Барселона се придвижва до 4-та позиция в класирането с 10 точки. Виляреал пък са 8-ми с 8 пункта.