Реал Мадрид постигна домакинска победа с 2:0 срещу Еспаньол на „Сантиаго Бернабеу“ в мач от 23-ия кръг на Примера дивисион. Гарет Бейл се завърна в игра и отбеляза гол в 83-та минута. Алваро Мората преди това бе извел „белия балет“ напред в резултата с гол в 33-та минута.

Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Еспаньол, където Пепе стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата.

Гол на Кристиано Роналдо не бе зачетен в 31-та минута заради засада на португалеца, а ситуацията бе много тънка.

Реал Мадрид поведе в 33-та минута, когато Иско центрира в наказателното поле на Еспаньол, където Алваро Мората изпревари Давид Лопес и засече топката с глава и я изпрати във вратата на Диего Лопес.

Кико Касия се наложи да спасява в 62-та минута удара на Ернан Перес от разстояние.

Алваро Мората центрира в 68-та минута в наказателното поле на Еспаньол, след което Кристиано Роналдо стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Гарет Бейл се завърна в игра точно 88 дни, след като получи контузията. Той влезе в игра в 70-та минута на мястото на Алваро Мората.

Начо получи контузия и бе сменен принудително от Марсело в 82-та минута.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 83-та минута, когато след чудесна контраатака Иско подаде към Гарет Бейл, който реализира.

Така Реал Мадрид записа десета поредна победа над Еспаньол във всички турнири от 11 май 2013 година насам, когато двата тима завършиха 1:1 в мач от първенството в Барселона.

 

Реал Мадрид е лидер в класирането в Примера дивисион с 52 точки, а Еспаньол е девети с 32 точки.