Бетис и Ейбар не излъчиха победител в първата среща от осмия кръг на Ла Лига и завършиха при резултат 1:1. Фабиан Ореяна откри за гостите в 34-ата минута от дузпа, а в 66-ата Лорен Морон изравни. В края на мача Гонсало Ескаланте от Ейбар бе изгонен с втори жълт картон.

В седмата минута Такаши Инуй овладя центриране и стреля към вратата на Жоел Роблес, но защитник на Бетис блокира изстрела.

В 21-ата минута Алекс Морено се освободи от прекия си пазач в наказателното поле и шутира, но топката мина встрани от лявата греда.

Шест минути по-късно Лорен Морон си освободи пространство за стрелба и шутира, но Марко Дмитрович се намеси решително и изчисти в ъглов удар.

В 32-ата минута беше отменен гол за Бетис, след като при центрирането при гола топката е била напуснала очертанията на вратата.

Само две минути по-късно бе отсъдена дузпа за гостите от Ейбар за нарушение на Серхио Каналес срещу Гонсало Ескаланте. Фабиан Ореяна застана зад топката и не сбърка, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Минута преди края на полувремето отново Дмитрович се намеси добре след изстрел на Алфонсо.

В добавеното време на първата част Борха Иглесиас стреля от ръба на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

В 53-ата минута Инуй овладя топката и напредна към наказателното поле, където стреля, но Роблес показа класа и изби в корнер.

В 66-ата минута Бетис изравни резултата. След центриране от пряк свободен удра Ааиса Менди отклони топката към вратата, а там Лорен Морон засече топката с глава и отбеляза. Първоначлно попадението беше отменено заради засада, но след проверка с ВАР, голът бе признат – 1:1.

В 84-ата минута Анаиц Арбия получи подаване и стреля от дистанция, но шутът му премина много близо до лявата греда.

В първата минута на добавеното време на срещата Гонсало Ескаланте получи втори жълт и съответно червен, така че гостите трябваше да доиграят срещата с човек по-малко на терена.

В последните секунди на срещата втори гол за Бетис беше отменен заради засада след проверка със системата ВАР.

След този двубой Бетис са 12-ти с девет точки, докато Ейбар вече се наместват в първата десетка и са девети с 9 точки. В следващия кръг севилци гостуват на „Аноета“ на Реал Сосиедад, а Ейбар приема у дома шампиона Барселона.