Без три от звездите си в лицето на Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема Реал Мадрид не впечатли, но победи Леганес като гост в първи 1/4-финален мач от турнира за Купата на Краля. Марко Асенсио донесе успеха на "белия балет" в последната минута на двубоя. Независимо от недобрата игра момчетата на Зинедин Зидан взеха успеха.

В началните минути на двубоя двата тима играеха предимно в центъра на терена, като нито един от тях не бързаше да форсира събитията на терена.

В 8-ата минута на срещата Ковачич опита да намери Асенсио при атака на Реал Мадрид, но кълбото не успя да стигне до футболиста. Реал направи отлична атакам в 34-ата минута, но Ковачич, който се пребори с бранител за кълбото, навлезе в наказателното поле, но вместо да матира вратаря на домакините прати кълбото далеч от вратата и разочарова феновете на "белия балет".

През втората част Марко Асенсио пробва мерника си в 65-ата минута на срещата, но нищо сериозно.

При една от опасните си атаки домакивите бяха много близо до гол, но удар с глава на Йоренте нацели гредата, така футболист на Реал можеше да донесе пълна радост за феновете на домакините.

В 75-ата минута поредната опасна домакинска атака позволи на Амрабат да центрира добре топката към Клаудио Бовю, но Касия спаси тима си от попадение.

В 90-ата минута на срещата Марко Асенсио донесе успеха на Реал с точен удар от малкото наказателно поле и не остави шансове на вратаря на домакините след асистенция на Тео Ернандес.

Реваншът е след седмица на "Сантяго Бернабеу".