Реал Мадрид сякаш се преобрази при новия си наставник Сантиаго Солари и продължава без грешна стъпка във всички турнири, откакто бившият халф смени Жулен Лопетеги. "Белите" взеха трудното гостуване на Селта и се доближиха само на четири точки от върха, където все още се намира големият съперник Барселона. 

След крушението на "Камп Ноу" в края на октомври това беше четвърти пореден успех във всички турнири под ръководството на аржентинеца. А сега, макар и с цената на много контузени, победата дойде с разгромния резултат 4:2 на негостоприемния "Балаидос". 

Карим Бензема преди почивката и автогол на Густаво Кабрал малко след нея дадоха комфортен аванс на столичани. Уго Майо обаче намали за Селта, преди Серхио Рамос с поредния си гол от дузпа да сложи окончателно точка на спора малко преди края. 

Грешникът Кабрал беше изгонен за втори жълт картон в заключителните минути на редовното време, а Дани Себайос вкара четвъртия гол за тима си в последните секунди на продължението. С последния удар в мача Браис Мендес оформи крайното 2:4, но радостта беше за мадридчани след последния съдийски сигнал. 

Още от началото на мача гостите тръгнаха напред, но направиха два сериозни пропуска чрез Карим Бензема в първите секунди на мача. Постепенно обаче домакините показаха зъби и в 20-та минута удар с глава на Окау Йокуслу срещна гредата. 

Но малко след това Реал поведе. В 23-та минута Лука Модрич по прекрасен начин изведе с един пас Бензема зад защитата и този път французинът вече нямаше как да сбърка, откривайки резултата. Всъщност, този гол се запази единствен до почивката, въпреки че Тони Кроос за Реал и Софиян Буфал за Селта пропуснаха страхотни възможности. 

След почивката дойде и голеадата. За нея загатна Бензема, който в 51-та минута тресна и греда. Четири минути след това отново той беше на голова позиция, ударът му беше избит от вратаря в гредата, но топката рикошира в тялото на Густаво Кабрал току пред голлинията и влезе в мрежата за 2:0. 

Само пет минути след това домакините се върнаха в мача. Тогава Браис Мендес намери със страхотен пас Уго Майо и той с мощен шут препарира Тибо Куртоа за 1:2. Така събитията утихнаха за кратко, преди да избухнат с пълна сила в края на мача. 

Тогава първо в 81-та минута се стигна до дузпа за Реал за нарушение на Давид Хунка. От 11-те метра Серхио Рамос беше безпогрешен за 3:1 и на практика уби интригата. Но въпреки това имаше време за още събития. 

Първо Кабрал си изкара втори жълт картон и се затвърди като антигерой за тима си. А в края Дани Себайос направи резултата 4:1 в полза на Реал с прекрасен удар от границата на наказателното поле. С последния удар в мача Браис Мендес оформи крайното 2:4, което обаче едва ли топли феновете на "Балаидос". 

Единствената лоша новина за Сантиаго Солари след този мач е, че Начо, Каземиро и Регалон напуснаха терена с травми, но тепърва ще стане ясно доколко са сериозни те и дали ще им се наложи да останат дълго в лазарета. 

След тази развръзка Реал е на шестата позиция с 20 точки, но е само на четири от върха. Селта остава в средата на таблциата със своите 14 точки, а първенството в Примера дивисион става все по-завързано и по-завързано.