Реал Мадрид отнесе нов шамар през тази седмица. След срамното поражение от Шериф Тираспол в Шампионската лига, сега „кралете“ отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Еспаньол. Срещата беше от 8-ия кръг на Ла Лига. Раул де Томас откри резултата в 17-ата минута, а след час игра Алеиш Видал удвои. Крайният резултат оформи Карим Бензема в 71-ата минута.

Поражението бе първо за „белите“ в Ла Лига. Тимът на Карло Анчелоти остава лидер със 17 точки, докато  Еспаньол се изкачи до 12-о място с 9 точки.

Гостите упражниха сериозна преса още след първия съдийски сигнал. „Папагалчетата“ сбъркаха при изнасянето на топката в 4-ата минута и Бензема се озова на стрелкова позиция, но Лопес спаси. Малко след това и Тибо Куртоа трябваше да се намесва след шут на Ембарба.

Домакините поведоха в резултата в 17-ата минута. Тогава Ембарба се справи с Алаба отдясно и центрира в наказателното поле. Там Раул де Томас изпревари Лукас Васкес и с глава насочи във вратата за 1:0.

Реал не успя да реагира на попадението и рядко застрашаваше Лопес. В 42-ата минута удар на Едер Милитао с глава не намери целта.

На полувремето Родриго замени Камавинга, който бе получил травма. В 50-ата минута отново Милитао опита удар с глава, но стреля в аут.

След час игра Еспаньол нанесе своя втори удар в мача. Алейш Видал мушна топката между краката на Начо и се озова очи в очи с Куртоа, за да го преодолее за 2:0. Малко след това „папагалчетата“ можеше да направят преднината си класическа. Сержи Дардер обаче пропусна сам срещу Куртоа.

„Кралете“ се върнаха в мача в 71-ата минута. Тогава Бензема задмина няколко играчи на домакините и порази целта. В 84-ата минута Едер Азар прати топката във вратата, но попадението му бе отменено заради засада.