Феновете на Реал Мадрид вече открито скандират името на звездата на ПСЖ Килиан Мбапе. По време на шампионския тур из улиците на испанската столица привърженици пееха не само за своите любимци, но и в чест на нападателя.

Преди парада за 36-ата титла в Испания тази неделя Флорентино Перес изнесе реч. Президентът на Реал Мадрид попита кой играч трябва да привлече за следващия сезон. В отговор голяма част от събралите се фенове моментално започнаха да крещят: „Мбапе!“

Карло Анчелоти повтори „шампионската снимка“ с пурата

Това накара Флорентино Перес просто да се усмихне.

В края на настоящата кампания Килиан Мбапе ще напусне ПСЖ, седем години след пристигането си от Монако. Очаква се той да се присъедини към Реал Мадрид през лятото. Нападателят е очакван с нетърпение и от феновете на тима.

Привърженици активно подкрепяха и крилото Винисиус Жуниор по време на парада с отворения автобус, който мина по улиците на Мадрид. Футболистът вкара 21 гола и направи 9 асистенции в 36 мача този сезон. Докато бразилецът изнасяше речта си по време на церемонията, присъстващите го поздравиха със скандирания: "Златната топка за Винисиус". Това скандиране повтори и за защитника Начо.

Доказателство, че атмосферата в Мадрид бе повече от празнична, дойде от треньора Карло Анчелоти, който си позволи да изпее клубния химн.

На 1 юни Кралският клуб ще има възможността да добави 15-и трофей от Шампионска лига към рекорда си. Срещу Реал Мадрид ще застане Борусия Дортмунд. Срещата в на митичния „Уембли“ в Лондон.