Реал Сосиедад поднесе най-голямата изненада в турнира за Купата на краля, елиминирайки Реал Мадрид с 4:3 на "Сантиаго Бернабеу". По този начин гостите слагат край на непобедимата серия на столичани, продължила 21 мача.

В 4-ата минута Хамес опита удар с левия крак от границите на наказателното поле, но опитът му бе париран от противников бранител.

В 10-ата минута Диас намери Бензема в наказателното, който овладя, с пъргава крачка се отскубна от опеката си и стреля по диагонала, но Ремира спаси с крак - корнер. При последвалия ъглов удар обаче защитата изчисти без проблем.

6 минути по-късно бившето крило на Манчестър Юнайтед - Аднан Янузай получи топката на удобна позиция в наказателното поле и опита късмета си, но Милитао се намеси с вещина и изби в ъглов удар. След изпълнението му Исак се озова в най-изгодната ситуация, но преплете краката и не улучи топката.

В 18-ата минута Льо Норман фаулира Хамес пред наказателното поле, за което получи жълт картон. При последвалия свободен удар Родригес шутира над стената, но и над вратата.

4 минути след това Мартен Йодегор откри резултата след плътен удар по земята. Изстрелът му рикошира в глезена на Милитао и влетя във вратата на кастилци, въпреки че Ареола опита да спаси с десния си крак.

В 32-ата минута Исак нахлу на скорост отляво в пеналтерията и стреля опасно в близкия ъгъл, но извън очертанията.

В 36-ата минута Марсело подаде на Хамес пред наказателното поле и колумбиецът шутира без подготовка по фирмен начин с левия крак в десния ъгъл на Ремиро, но стражът спаси с последни усилия.

Обръчът около врата на гостите се затяга, след като след по-малко от 2 минути по-късно Винисиус нахлу отляво по аутлинията и се опита да вкара от нулев ъгъл, но вратарят спаси. Избитата топка попадна у Родригес, който отново опита късмета си, но Ремиро пак бе последна преграда.

В 43-ата минута Жуниор даде извеждащ пас отляво на Марсело, който шутира, но в ръцете на Ремиро.

В последната минута на първата част Сосиедад сътвори страхотна контраатака, при която Исак се озова сам срещу Ареола, но избърза и изпрати коженото кълбо над вратата преди да влезе в наказателното поле.

С последните секунди на полувремето Тони Кроос също опита с далечен изстрел да намери очертанията, но без успех.

В 50-ата минута Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле и намери Милитао, който засече с глава, но в ръцете на Ремиро.

4 минути по-късно Александър Исак най-сетне се възползва от шансовете си. Той получи топката с центриране от левия фланг от Баренечеа и по фамозен начин заби топката във вратата от воле с левия крак.

Кошмарът стана пълен само секунди по-късно, когато за сетен път Исак получи топката в наказателното поле, този път отдясно, овладя и без проблем промуши топката в близкия ъгъл на Ареола за 0:3.

Само 3 минути по-късно Марсело получи топката вляво в наказателното поле и с мощен шут в близкия ъгъл на Ремиро намали резултата на 1:3.

В 64-ата минута Винисиус развинти защитата отляво в пеналтерията и стреля с десния крак в далечния горен ъгъл, но в аут.

В 69-ата минута Исак си подпечата приза за играч на мача, след като центрира по земя отдясно и намери Мерино, който въпреки че не намери по най-добрия начин топката, успя да я изпрати максимално далеч от плонжа на Ареола - 1:4.

В 81-ата минута Винисиус нахлу отляво, този път реши да подава и намери непокрития си сънародник Родриго, който реализира хладнокръвно за 2:4.

В 85-ата минута Бензема бе намерен сам в наказателното поле на аутлинията след центриране и отклони с глава към Рамос, който обаче изпрати коженото кълбо над вратата.

Само минута след това Милитао също стреля с глава след подаване отляво на Винисиус, но и неговият опит не намира очертанията.

Драмата става пълна, след като в 93-ата минута Начо Фернандес се оказа най-съобразителен и засече топката в наказателното поле по брилянтен начин с глава, намалявайки аванса на гостите до само един гол.

 

 

Реал Мадрид: Ареола, Начо, Милитао, Рамос, Марсело, Валверде ('76 Йович), Кроос, Хамес ('45 Модрич), Винисиус, Бензема, Диас ('76 Родриго). (4-3-3)

Резерви: Куртоа, Варан, Менди, Модрич, Иско, Родриго, Йович.

 

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Ариц, Льо Норман, Монреал, Субелдия, Мерино, Йодегор ('64 Гевара), Янузай ('45 Баренечеа), Исак ('Муньос), Оярсабал. (4-5-1)

Резерви: Залдуа, Порту, Хосе, Муньос, Анхел Моя, Гевара, Баренечеа.