Реал Мадрид разпиля Валенсия в двубой от 29-ия кръг на Ла Лига с 3:0 с попадения през втората част. Първият гол за Реал отбеляза Бензема в 61-ата минута на срещата, а Марко Асенсио направи 2:0 малко след като се появи на терена в 74-ата минута, Бензема направи резултата 3:0 в 87-ата минута с втория си гол в мача. Минута по-късно Лий от гостите получи директен червен картон.

"Белия балет" заема второто място в класирането на първенството с актив от 62 точки и изоставане от 2 точки от лидера Барселона, Валенсия е на 8-ото място с 43.

В 4-ата минута Каземиро стреля от далечно разстояние, но право в ръцете на Силесен. Еден Азар излезе на голова позиция в 12-ата минута на мача, но отново вратарят на Валенсия беше на висота.

Гостите отвърнаха с греда на Родриго в 15-ата минута, но гол не падна. В 21-ата минута Валенсия реализира попадение, след като Родриго беше на точното място и реализира, но попадението беше отменено с помощта на ВАР и доста обстойно разглеждане на ситуацията на мониторите. Съдията отмени попадението за засада на Макси Гомес, който участваше косвено в ситуацията.

Нова добра голова възможност се отвори пред Каземиро в 30-ата минута, но неговият удар от малък ъгъл беше спасен с вещина от Силесен. В края на първата част Феран Торес стреля добре, но бранител на домакините се намеси самопожертвователно и спря топката преди тя да стигне до Куртоа. 

Реал Мадрид откри резултата с попадение в 61-ата минута на Бензема, който получи отлично подаване от Еден Азар и изведе тима си напред в резултата. В 74-ата минута Марко Асенсио, който влезе малко преди това на терена направи резултата 2:0.

В 85-ата минута на двубоя Кроос стреля опасно, но Силесен отново направи добра намеса. Все пак две минути по-късно авторът на втория гол за Реал - Асенсио прати отличен пас към Бензема, който с елегантен удар направи резултата 3:0. В 89-ата минута на срещата гостите останаха и с 10 души на терена след директен червен картон на Лий.

Така в крайна сметка Реал спечели с класическото 3:0.

Реал Мадрид - Валенсия 3:0
гормайстори: 1:0 Бензема (61), 2:0 Асенсио (74), 3:0 Бензема (87)

Ето и съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Азар, Кроос, Бензема, Модрич, Каземиро, Валверде, Менди

Валенсия: Силесен, Мангала, Кондогбиа, Солер, Парехо, Гая, Вас, Родриго, Феран, Гомес, Уго