Кристиано Роналдо донесе победата на Реал Мадрид с 2:1 при гостуването на Хетафе на „Колизеум Алфонсо Перес“ от осмия кръг на Примера дивисион. „Белия балет“ изпита сериозни затруднения в двубоя, но успя да стигне до крайния успех в заключителните минути на срещата. По този начин „кралете“ записаха трета поредна победа в испанското първенство. Това бе първият гол за португалската звезда на Реал Мадрид в Ла Лига от началото на сезона. Карим Бензема се завърна с гол, след като един месец бе извън игра заради контузия.

Реал Мадрид създаде първата опасност в срещата в 11-та минута, когато Карим Безнема подаде към Кристиано Роналдо, който стреля, но Гуаита успя да спаси.

Кико Касия допусна груба грешка в 19-та минута, когато излезе неразчетено, а Молина стреля с глава, но неточно в аут.

Реал Мадрид поведе в резултата в 39-та минута. Карим Бензема се възползва от груба грешка в защитата на Хетафе. Френският футболист преодоля един защитник на домакините, след което остана сам срещу Гуаита и бе безкомпромисен, като изпрати топката във вратата му.

Гуаита се наложи да се намесва отново решаващо в 50-та минута, когато спаси удар на Марсело.

Хетафе успя да изравни резултата в 56-та минута, когато след прострелно центриране по тревата в наказателното поле на Реал Мадрид Серхио Рамос не успя да изчисти топката, а Маркос Йоренте си отбеляза автогол, след като я изпрати във вратата на Кико Касия.

Кристиано Роналдо направи много сериозен пропуск в 74-та минута, когато финтира един защитник на Хетафе и от чиста позиция не успя да порази целта.

Реал Мадрид стигна до победата с гол на Кристиано Роналдо в 86-та минута. Иско подаде към португалеца, който този път не остави никакви шансове на Гуаита и отбеляза за 2:1.

След този успех Реал Мадрид събра актив от 17 точки, докато Хетафе остава с 8.