Късен победен гол на Марсело измъкна Реал на "Бернабеу" и му донесе успеха с 2:1 срещу винаги коравия за „кралете“ тим на Валенсия. Победата приближи хората на Зинедин Зидан до титлата в Испания.

Успешният край на мача от 35-ия кръг за „Белия балет“ прати отбора три точки пред Барселона, който играе от 21:45 ч. като гост на Еспаньол в каталунското дерби. Реал има 81 точки, а преди двубоя на „блауграна“ двата тима са с по 34 срещи зад гърба си, тъй като столичани имат отложен двубой със Селта.

През есента Валенсия спъна Реал у дома си, като го победи със същия резултат 2:1, а сега за малко не сполучи да вземе поне точка.

Мачът започна с греда за Валенсия, след като при добавка Санти Мина уцели стълба още в 57-ата секунда.

В 22-ата минута Кристиано Роналдо изпълни опасно фаул, но топката прелетя малко над гредата на вратата на „прилепите“.

В 27-ата минута обаче актуалният носител на „Златната топка“ скочи най-високо при центриране на Карвахал и забоде със зверски удар с глава топката във вратата на Валенсия за 1:0.

В 55-ата минута Карим Бензема имаше възможност да удвои резултата, но намери гредата. Веднага след това Дани Парехо извърши нарушение в наказателното поле и реферът Хил Мансано отсъди дузпа. Кристиано Роналдо се нагърби с изпълнението, но дузпаджия номер 1 сред вратарите Диего Алвес отрази удара на португалеца.

Това беше третата спасена дузпа от бразилския вратар на Валенсия при изпълнение на голямата звезда на Реал Роналдо.

Ново положение възникна пред Роналдо в 79-ата минута, но ударът му с глава прати топката малко над вратата.

В 82-ата минута страхотен гол от фаул на Дани Парехо донесе равенството за Валенсия – 1:1.

Но това не бе всичко в мача. В 86-ата минута Марсело вкара изключително важно попадение за „кралете“ и направи резултата 2:1.

Реал е смятан за специалист в победите, изтръгнати в последните минути, въпреки че наскоро в Ел Класико падна с 2:3 именно от вечния съперник Барселона.

Валенсия е 12-и с 40 точки.