Отборите на Еспаньол не се победиха, завършвайки при резултат 1:1 в двубой от междинния 6-ти кръг в Испания. За Еспаньол точен беше Адрия Педроса в 48-та минута, докато Санти Мина възстанови паритета на терена в последната секунда на двубоя. . 

Първата част предложи пълна доминация от страна на домакините по отношение на създадените положения. В рамките на първия половин час с добри възможности се отчетоха Санти Мина и Рафиня Алкантара, но и двамата не успяха да преодолеят стража на гостите Диего Лопес. 

Към края на полувремето дойдоха и положения за бранителите Хюго Майо и Нестор Араухо, но в този случай те даже не успяха да оцелят вратата на Еспаньол от изгодни позиции. 

В началото на втората част домакините от Виго бяха наказани за своите пропуски. След центриране от десния фланг Джонатан Кайери свали топката в наказателното поле на Селта, където Адрия Педроса навлезе от втора позиция и пласира чудесен завършващ удар за 1:0. 

До края на мача Селта се опитваше отчаяно да възвърне паритета в резултата и това все пак се отдаде на отбора в 5-та минута на добавеното време. Тогава Хюго Майо успя да пласира чудесно центриране от десния фланг, за да може бившия стрелец на Валенсия Санти Мина да изравни резултата за 1:1. 

По този начин двата отбора остават в долната половина на класирането. Селта е 15-ти с 6 точки, а Еспаньол заема 18-та позиция със само точка по-малко.