Бившият защитник на Реал Мадрид Мичел Салгадо посети отбора в Абу Даби преди полуфинала на Световното клубно първенство и засипа с похвали Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо.

"Да си треньор на Реал е истинска мечта, това значи да водиш най-добрия отбор в света. Това, което Зидан прави, никой друг няма да може да го стори," заяви Салгадо след срещата с някогашния си съотборник и настоящите му футболисти.

Топла "кралска" среща в Абу Даби

"Кристиано Роналдо е душата на Реал Мадрид. Само присъствието му на терена плаши съперниците му. Кристиано представлява точно Реал Мадрид. Той винаги е на мястото си, когато настъпи часът на истината, знае как да направи Реал шампион" не спести ласкави думи Салгадо. "Същото важи и за Марсело. И двамата са основата на отбора."

"Кристиано е най-добрият в света в момента. Двамата с Меси са като Пеле и Марадона - различен тип животни. И двамата ще се помнят вечно. Дано в бъдеще имаме 2-3 като Кристиано и Меси."

"Рамос е капитан на Реал и дава всичко от себе си. Червените му картони?! Когато си агресивен, това не се променя. Защитник да играе чисто? Не ми звучи добре," завърши Салгадо.