Осасуна и Реал Мадрид направиха 0:0 в мач от 18-ия кръг на Ла Лига, който се игра при температура от около 0 градуса и лек снеговалеж. И двата тима имаха възможности да се разпишат, но това така и не се случи. Така момчетата на Зидан заемат второто място в класирането с актив от 37 точки, а Осасуна е в зоната на изпадащите с 15 точки. 

Още в 3-ата минута Модрич опита да намери съотборник, но не сполучи да го стори. И двата тима търсеха възможности да отбележат попадения, но заснежения на места терен не позволяваше кой знае колко голови положения.

В 30-ата минута Куртоа трябваше да се намесва добре след удар на Ойер. Две минути по-късно Ерера беше на ниво и не позволи на топката да влезе във вратата му след центриране на Модрич.

В 44-ата минута Менди стреля добре, но топката се отби от играч на домакините и излезе в корнер. След изпълнението му Кроос центрира в наказателното поле на домакините, но Ерера боксира добре напред.

Реал Мадрид организира добра атака в 49-ата минута на мача, а Марко Асенсио стреля отлично, но отново на ниво беше и вратарят на домакините, който парира удара. Седем минути по-късно Каземиро отправи доста неточен удар по посока вратата на Осасуна.

Карим Бензема прати топката в мрежата на домакините в 61-ата минута, но гол нямаше, тъй като той беше в положение на засада. Десет минути по-късно Осасуна пропусна чудесна възможност да открие резултата, след като Калери от точката на дузпата прати топката високо над вратата.

В 89-ата минута топката отново навести мрежата на домакините, но отново гол нямаше заради засада. В крайна сметка Осасуна съумя да отмъкне една точка от Реал, завършвайки 0:0.

Осасуна - Реал Мадрид 0:0

съставите на двата отбора:

Осасуна: Ерера, Видал, Круз, Гарсия, Ойер, Торес, Рубен Гарсия (77-Джони), Калери (78-Будимир), Иниго Перес, Аридане, Монкайола 

Реал Мадрид: Куртоа, Рамос, Варан, Азар (75-Мариано Диас), Кроос, Бензема, Модрич (75-Иско), Асенсио (66-Валверде), Каземиро, Лукас Васкес, Менди