Осасуна обърна с 2:1 Виляраел и пое глътка въздух в Примера дивизион. За домакините победата бе първа в последните 5 мача и със спечелените три точки отборът се изравни с "жълтата подводница". Пау Франсиско Торес (5) и Луис Есекиел Авила (79) вкараха за Осасуна, Факундо Ронкалия (46) се разписа за гостите.
 
Виляраел поведе само след 5 минути игра - Пау Франсиско Торес посрещна отбита топка в наказателното поле и без забавяне я изстреля в средата на вратата за 0:1. Пак той можеше да вкара в 30-ата минута, след като засече центриране от корнер, но не учели вратата.
 
Осасуна се опита да реагира, но трудно стигаше до вратата на Серхио Асеньо. Най-близо до гола беше Луис Есекиел Авила в 33-ата минута, когато изстреляната от него топка премина опасно близо над напречната греда.
 
Второто полувреме започна шеметно за домакините, които изравниха чрез Факундо Ронкалия. Той шутира силно отдалеч и топката обра паяжината в левия ъгъл на вратата на Серхио Асеньо.
 
"Жълтата подводница" можеше да си върне преднината от един гол в 54-ата минута, но ударът с глава на Самуел Чуквуезе беше отразен от вратаря на Осасуна. Три минути след това халфът на домакините Роберто Торес отправи майсторски шут, минал на косъм над напречната греда. 
 
Виляраел пропусна още една възможност в 69-ата минута -  Жерард Морено получи удобна топка, но я изстреля над вратата.
И 10 минути по-късно бяха наказани за пропуските си. Луис Есекиел Авила овладя топката след рикошет и я насочи във вратата за 2:1. В даденото от съдията продължение пред Роберт Ибанес се откри отлична възможност да вкара трети гол за Осасуна, но той шутира встрани от вратата.
 
ОСАСУНА - ВИЛЯРАЕЛ 2:1
 
0:1 Пау Франсиско Торес 5, 1:1 Факундо Ронкалия 46, 2:1 Луис Есекиел Авила 79