Зинедин Зидан подготвя голяма чистка в състава на Реал Мадрид! След разочароващия сезон до този момент и пасива от 10 точки спрямо Барселона, французинът е решил, че има нужда от много промени. Според "Diario Gol", осем футболисти от настоящия състав най-вероятно в скоро време няма да бъдат на "Сантяго Бернабеу".

Смята се, че Зидан вече е информирал затова президента Флорентино Перес. Първите нарочени са Лукас Васкес и Дани Себайос, които могат да напуснат още през зимата като бъдат отдадени под наем.

Васкер се намира в ужасна форма, а Себайос, който бе привлечен от Бетис през лятото, все още е млад и Зидан няма доверие във възможностите му.

Иначе начело на листата е Гарет Бейл, който по всичко изглежда ще напусне през лятото. Прекалено многото контузии са решаващи за желанието на Зидан да се раздели с него. Лука Модрич е другото голямо име, с което френският специалист би желал да се раздели, а причината се крие и във възрастта на хърватина - 32. Резервният вратар Кико Касия също вече е зачеркнат.

Няколко младоци пък или ще бъдат продадени, или отдадени под наем през лятото. Става въпрос за Маркос Йоренте, Ашраф Хакими и Хесус Валехо.