Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес не спира да хвали Зинедин Зидан, който снощи донесе 34-ата титла на отбора в Примера дивисион, пропускайки удобно факта как беше принуден да си тръгне французина и то точно след спечелена Шампионска лига. Иначе за Зидан това е 11-и трофей в сравнително кратката му кариера на треньор.

"Прочетох един туит, в който се казва, че Зидан печели трофей на всеки 19 мача, в които води отбор. Какво още може да се каже, освен, че е небесна благословия!? И се надявам, че ще бъде с нас още дълго време. Нека тези, които искат, да продължат да го критикуват, но ние ще продължим да печелим титли. Зидан в момента е най-великият футболен архитект в Ла Лига", радва се Перес.

"Когато изоставахме от Барселона, никога не сме спирали да мечтаем за тази титла и ето, че я спечелихме. Отборът след пандемията показа ненормално добра игра. Специално искам да посоча представянето на Карим Бензема, Тибо Куртоа и Каземиро. Докато за Серхио Рамос мога да кажа, че той просто е повече от капитан. Той може да остане на Сантяго Бернабеу през целия си живот. За тази титла Серхио има неизразимо голяма заслуга", добави той.

"Всички те заедно изградиха духа в съблекалнята, докато Зидан е човекът, който създаде шампионския отбор. Ето затова е важна съблекалнята. Отборът тренираше добре и се мотивираше добре по време на прекъсването. Върнаха се на терена с огромен ентусиазъм", доволен е Флорентино Перес.

След това отново се върна на Карим Бензема и заяви, че това е човекът, който заслужава Златната топка. Снощи при успеха с 2:1 над Виляреал французинът вкара и двата гола, които се оказаха шампионски.

"Бензема трябва да има "Златна топка" тази година. Не съм виждал играч с по-добра постоянна форма през тази и през миналата година", заяви Перес.