След като Зинедин Зидан понесе възможно най-изненадващата новина, обявявайки, че напуска Реал Мадрид, в медиите в Испания се завъртяха имената на потенциалните му заместници.

Според испанското издание AS, трима са специалистите с най-съществени шансове да поемат действащия европейски клубен шампион.

Става дума за националния селекционер на Германия Йоаким Льов, мениджърa на Тотнъм Маурисио Почетино и Гути, който в момента е начело на втория тим на Реал. Първите двама бяха свързани с Кралския клуб още през зимата, когато се появиха и първите индикации, че френският спец няма да продължи начело на „белия балет“. Близки до мадридския гранд твърдят, че аржентинският наставник на „шпорите“ е с най-съществени шансове.

Впоследствие обаче в AS разшириха информацията си за потенциалните заместници на Зидан, като добавиха още имената на Юрген Клоп и Арсен Венгер.

Самият Зидан обяви мотивите за ненадейното си решение, като коментира, че след многото успехи, до които изведе тима от 2016-а година насам, в това число и трите поредни Шампионски лиги, е имал нужда от промяна. Той добави, че не е бил така сигурен в успехите на състава с него начело през новата кампания.

Още по темата: 

Зидан хвърли бомбата, напуска изненадващо Реал

Зизу на среща с Перес, свика извънреден брифинг

Не просто емоция: "Белите" крале се развихриха на "Бернабеу"