Реал Мадрид се доближи на 4 точки от титлата в Ла Лига след минимален успех в гостуването си на Реал Сосиедад с 1:0 на "Реале Арена". Единственото попадение в мача отбеляза Арда Гюлер през първото полувреме. Карло Анчелоти бе дал почивка на доста от титулярите по различни причини и в стартовия състав на Белия балет започнаха Кепа, Фран Гарсия, Гюлер, Дани Себайос, Хоселу и Браим Диас. Едва в заключителните 15-20 минути на терена се появиха Рюдигер, Камавинга, Валверде и Винисиус.  
 
Първият съдийски сигнал бе даден от легендата на испанския футбол Давид Силва, който завърши кариерата си именно в Реал Сосиедад, но не успя да се сбогува, тъй като получи тежка травма на коляното и бе опериран. 

Домакините влязоха активно в двубоя и в 21-ата минута  имаха претенции за дузпа за падане на Микел Оярсабал, но те не бяха уважени. В 30-ата минута "кралете" нанесоха своя удар. Орелиен Чуамени намери Дани Карвахал на десния фланг с хубав диагонален пас. Той от въздуха продължи с успоредно подаване, което стигна до  Арда Гюлер на далечната греда. Турчинът, който за пръв път бе титуляр за Реал, не остави шансове на стража на баските.

Три минути по-късно попадение на Такефуса Кубо бе отменено след намесата на ВАР заради нарушение в хода на атаката. В началото на втората част Бенят Туриентес отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но нинулярът в този мач Кепа Арисабалага спаси. До края пред Оярсабал и Шералдо Бекер се откриха шансове да изравнят, но ударите им не намериха целта и Реал си тръгна с трите точки.