Реал Мадрид без контузения Кристиано Роналдо и доста други титуляри, падна безславно с 2:3 от Севиля в отложен мач от испанското първенство.

Мачът бе особено неудачен за капитана на Реал Серхио Рамос, който е андалусиец и дойде навремето на „Бернабеу“ именно от Севиля. 

Сега обаче той бе освиркан за начало от „своите“ фенове, после не успя да вкара дузпа, а за капак си вкара и автогол. Все пак в добавеното време на мача Рамос застана втори път зад бялата точка и този път бе точен.

Севилци вкараха първия си гол в 26-ата минута, когато Бен Йедер засече подаване и прати топката във вратата на „Белия балет“.

В самия край на първото полувреме Стивън Н`Зонзи успя да си освободи пространство в наказателното поле, подаде на Мигел Лаюн и мексиканецът порази вратата на Реал за 2:0.

В 58-ата минута Рамос заби топката в гредата от първата дузпа, която изпълни и пропусна.

Резултатът стана класически, когато защитникът направи шпагат край аутлинията, но топката придоби неприятна за него траектория и влезе във вратата на столичани в 84-ата минута - автогол на Рамос за 3:0.

Все пак Реал и Рамос успяха донякъде да спасят честта в този мач, като вкараха два късни гола – първо чрез Борха Майорал в 87-ата минута, а сетне именно чрез Рамос в 95-ата от втора дузпа, довеждайки резултата до крайното Севиля – Реал 3:2.

Реал остава трети в класирането на Ла Лига със 72 точки, на три зад втория Атлетико М и на цели 18 зад шампиона Барселона.

Севиля е седми с 54 и се бори за място в Лига Европа.

До края остават два кръга.