Отборът на Реал Мадрид се провали в домакинството си срещу Селта и записа равенство от 2:2 в двубоя си от 24-и кръг на Ла Лига. Гостите поведоха още в 7-ата минута, а в 52-рата Тони Кроос възстанови равенството. "Белите" стигнаха до обрата след точно изпълнение от дузпа на Серхио Рамос, но Селта не се отказа до последно и в 85-ата минута Денис Суарес оформи крайното 2:2. 

Звездата на "Кралския клуб", Еден Азар, най-накрая се завърна в игра, след като се възстанови от контузията, която получи през ноември. Белгиецът направи добър мач, печелейки дузпата за своя тим. 

Гостите започнаха срещата активно и успяха да достигнат до аванс още в 7-ата минута, когато Яго Аспас изведе прекрасно Фьодор Смолов, който излезе сам срещу вратаря и изпрати топката право в долния ляв ъгъл на Тибо Куртоа. 

"Кралския клуб" отвърна с висока преса, която силно затрудняваше тима от Галисия. 

В 17-ата минута Каземиро реши да шутира от 25 метра и изпрати топката малко над гредата. 

Две минути по-късно Тони Кроос брилянтно изведе Бензема с високо подаване, но френският стрелец не успя да укроти достатъчно прецизно.

В 40-ата Бензема нахлу отляво, чукна с пета към Азар, който застигна топката на аутлинията. Последва ниско центриране на първа греда към Гарет Бейл, който обаче отклони неточно и пропусна възможността.

В края на първата част Аидо се извиси при изпълнение на ъглов удар, но ударът му с глава бе отразен от Тибо Куртоа, който се намеси с майсторско спасяване. 

Второто полувреме започна добре за мадридчани, които възстановиха равенството в 52-рата минута. Бензема подаде към дублиращия го Марсело. Бразилецът върна назад, Карим не достигна до топката, но там бе Кроос, който не остави никакви шансове на вратаря и изравни резултата.

В 64-ата Бензема изведе Еден Азар в наказателното поле. Подаването нагледно не бе прецизно, но вратарят Рубен Бланко закъсня с излизането си и бе надхитрен от Азар, който се възползва и успя да спечели дузпа. Серхио Рамос бе точен от бялата точка и реализира за 2:1, оформяйки пълния обрат.

В 72-рата Гарет Бейл направи безумно нарушение, влизайки умиплено с двата крака отзад на Рафиня. Съдията извади жълт картон, въпреки нарушението беше доста грубо.

В 85-ата резервата Денис Суарес изпъкна с изключителен извеждащ пас зад гърба на защитата, друга резерва - Санти Мина, изскочи сам срещу Куртоа и реализира с технично ниско насочване по диагонала - 2:2.

В 88-ата Бензема овладя брилянтно на гърди на далечната греда. Френският нападател бе притиснат от защитник и ударът му бе мощен, но доста неточен и премина над гредата. 

В последните секунди на двубоя Рамос падна в търсене на дузпа, но съдията прецени, че няма такава и сложи край на срещата. 

Реал все пак запазва лидерската си позиция с 53 точки, но догонващият тим на Барселона вече е само на точка зад "белите". Селта, от своя страна, е на косъм от зоната на изпадащите с 21 точки в актива си.