Новият сезон за Реал Мадрид започна с гостуване на Алавес. "Белите" надвиха опонента си с 4:1. Карим Бензема откри в 48-ата минута, Начо Фернандес удвои в 56-ата, а отново Бензема в 62-ата отчая домакините. Малко по-късно те върнаха едно попадение чрез Хоселу от дузпа. В самия край на двубоя Винисиус също добави едно попадение.

Домакините бяха по-агресивни в началните минути и Едгар Мендес отправи удар с глава, но топката мина над вратата, пазена от Тибо Куртоа. Белгиецът спаси рутинно изстрел на Луис Риоха, преди "белите" да вземат инициативата и да започнат атакуват опасно по фланговете.

В 18-ата минута Модрич спря топката за Азар, който потърси далечния ъгъл с фалцов удар, но не беше точен. В 22-ата Хоселу продължи от въздуха центриране от десния фланг, но топката срещна главата на Начо Фернандес и не се наложи Куртоа да се намесва.

Алавес Реал Мадрид

източник: Sofascore.com

Алавес отговори с бърза атака по десния фланг, която доведе до първата спорна ситуация. Центрирането на Едгар Мендес беше посрещнато с глава от Риоха. Съвсем близо до него се намираше Лукас Васкес и сякаш топката срещна неговата ръка. Съдията Сезар Сото Градо остави играта да продължи, а Пере Понс не се възползва от шанса да открие резултата и прехвърли както Куртоа, така и вратата.

Малко преди почивката Алаба също опита да изненада Пачеко от далечна дистанция, но ударът му беше по-разочароващ и от този на Бейл. 

Анчелоти не направи смени на полувремето, но подходът на "белите" към мача се промени. Те заиграха с повече скорост и резултатът не закъсня. В 48-ата минута Бейл центрира отляво, топката мина над намиращия се в засада Бензема и стигна до Васкес. Десният бек подаде на Азар, който остави топката за Бензема и французинът разстреля Пачеко.

Голът успокои гостите, които вече действаха с много повече настроение и импровизация. В 56-ата минута "лос бланкос" изпълниха корнер, като вместо да центрира, Модрич подаде късо към Азар. Топката се върна в Модрич и той намери в наказателното поле Начо Фернандес, за когото не бе проблем да подложи крак и да удвои аванса на своя тим.

В 62-ата минута мощен рейд на Феде Валверде завари неподготвена защитата на Алавес. Топката стигна до Бензема, чийто първи изстрел беше отразен от Пачеко, но при добавката французинът не сбърка.

Домакините бяха стъписани, но въпреки това намериха начин да се доберат до гол, и то много скоро, след като резултатът стана 0:3. Помогна им Едер Милитао, който загуби топката от Гуидети, а шведът беше повален от Куртоа в наказателното поле. Хоселу шутира силно и точно от отсъдената дузпа.

До края за Реал беше лесно да затвори мача, а в добавеното време Винисиус откри головата си сметка за сезона след перфектно центриране на Алаба.