Отборът на Реал Мадрид записа трети пореден мач без победа и втора поредна загуба. „Белите“ претърпяха поражение на своя „Сантиаго Бернабеу“ с 1:2 от Селта Виго в първия мач от четвъртфиналите за Купата на Краля.

В предходните две срещи възпитаниците на Зинедин Зидан записаха реми със Севиля за Купата и загуба от същия съперник за шампионат.

Реал показа известни колебания в играта си, като слабости се проличаха и в атака. Домакините имаха претенции и за посочване на бялата точка, но съдията прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа.

Попаденията за успеха на Виго бяха дело на Яго Аспас и Джони. Марсело отбеляза единствения гол за Кралския клуб.

Ответният двубой между „лос бланкос“ и Селта е на 25 януари от 22.15 часа.

Във втората минута на мача Лукас стреля, но се получи рикошет, след което топката попадна във вратаря Алварес. Три минути след това Серхио Рамос получи жълт картон за задържане Яго Аспас.

В 13-ата минута Селта имаше добра възможност, но Аспас подходи егоистично и избра да стреля, пред това да комбинира и ударът му излезе в аут. В 15-ата минута Кристиано Роналдо стреля, но Серхио Рамос не можа да стигне до топката и да нанесе удар. В 25-ата минута Рамос нанесе удар с глава, но без успех.

В 29-ата минута Марсело Диас излезе на добра позиция, но Кико Касия улови.

Тони Кроос шутира от дистанция в 32-ата минута, но Алварес улови. При ответната атака Васс изпита рефлекса на Касия, но стражът на Кралския клуб се справи отлично. Малко след това Лукас се отчете с чудесна индивидуална акция, излезе на добра позиция, но Кабрал неутрализира опасността.

В 39-ата минута домакините претендираха за непозволена игра срещу Кристиано Роналдо в пеналта, но реферът даде знак играта да продължи. Минута след това Каземиро отправи страхотен изстрел, който обаче мина малко встрани от вратата.

В 44-ата минута Роналдо падна в наказателното поле, но реферът отново демонстрира, че не е видял нищо непозволено.

След почивката появилият се на мястото на Асенсио Мората шутира в 57-ата минута, но изкара топката в аут. Няколко минути по-късно Лукас Васкес отправи силен изстрел, който обаче мина високо над вратата.

Селта излезе напред в резултата след 65-ата минута. След добра атака отляво и последвал удар на Бонгонда, Марсело изби, но топката попадна право в Яго Аспас, който бе оставен непокрит и разстреля Кико Касия – 1:0.

Марсело възстанови паритета в 70-ата минута. При центриране отдясно, топката бе изчистена и попадна в чакащия отляво в наказателното поле Марсело. Бразилецът нанесе мощен удар, получи се рикошет и топката влезе в мрежата на Селта за 1:1.

Веднага след подновяването на играта гостите отново излязоха напред в резултата. Защитата на „белия балет“ се пропука, а Яго Аспас подаде умел пас към Джони, който се разписа за 2:1.

В 77-ата минута Каземиро се отчете със слаб удар от дистанция, при който нямаше проблем за стража на гостите Алварес.

Наставникът на Кралския клуб Зинедин Зидан предприе смяна в заключителните минути в търсене на по-добър резултат. Французинът замени Данило с Карим Бензема, който бе оставен на скамейката.

Марсело центрира отляво много добре в 83-ата минута към далечната греда. Там Мората свали към Карим Бензема. Ударът на французина обаче мина високо над вратата на гостите.

Така мачът завърши при 2:1 в полза на Селта. 

Същевременно в другия мач от същата фаза Алавес се наложи с 2:0 над Алкоркон. И двете попадения за успеха бяха дело на Ибай. Същевременно домакините от Алкоркон не успяха да завършат срещата в пълен състав, след като Карлос Бейвис бе изгонен с директен червен картон.