Реал и Атлетико не определиха победител в 270-ото дерби на Мадрид и завършиха 1:1 на „Сантиаго Бернабеу“ в големия сблъсък от 31-ия кръг на Примера дивисион. Това равенство облагодетелства изключително много лидера Барселона, който вече има аванс от 11 точки пред „дюшекчиите“, които са втори. Воденият от Диего Симеоне отбор запази аванса си от четири точки пред третия Реал Мадрид. „Белия балет“ поведе в резултата с гол на Кристиано Роналдо в 53-та минута, но „лос колчонерос“ изравниха резултата в 57-та минута след попадение на Антоан Гризман.

270-oто дерби на Мадрид

Дербито на „Сантиаго Бернабеу“ започна с натиск на Реал Мадрид в началните минути на срещата. До 9-та домакините изпълниха поредица от ъглови удари. Именно след центриране на Тони Кроос, Гарет Бейл продължи с глава към Кристиано Роналдо, който може би не очакваше топката, защото не успя да нанесе добър завършващ удар от изключително чиста позиция останал сам срещу Ян Облак и това позволи на вратаря на плонжира и да спаси, като закова топката пред гол линията.

В 11-та минута останаха сериозни съмнения за дузпа в полза на Реал Мадрид, която съдията Естрада Фернандес не свири. Тони Кроос се опита да финтира Хуанфран, след което между двамата имаше съприкосновение, но арбитърът прецени, че няма основание да посочи бялата точка. След това топката продължи към Марко Асенсио, който шутира, но топката се спря в гредата.

Ян Облак внимаваше в 20-та минута и успя да отрази далечен удар на Кристиано Роналдо.

Атлетико Мадрид организира добра атака в 22-та минута, когато Коке получи топката в наказателното поле на Реал, но загуби равновесие, след което стреля от трудна позиция и Кейлор Навас нямаше проблеми да спаси.

Реал Мадрид пропусна на два пъти в 28-та минута. Първо Ян Облак спаси удара с глава на Рафаел Варан, след което последва нов удар с глава, но този път на Гарет Бейл, който изпрати топката в аут.

Кейлор Навас направи решаващо спасяване в 29-та минута. Коке пусна много добър пас към Диего Коста, който се измъкна от защитата на Реал Мадрид и навлезе в наказателното поле на домакините, след което потърси близкия ъгъл, но Навас плонжира и изби в корнер.

Реал Мадрид бе много близо до това да поведе в резултата в 41-та минута, но след удара на Марсело топката срещна гредата. След това Даниел Карвахал отправи опасен удар, но Ян Облак отново спаси.

Реал Мадрид поведе в резултата в 53-та минута, когато Гарет Бейл центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където Лукас Ернандес позволи на топката да премине зад гърба му, където бе оставения непокрит Кристиано Роналдо. Португалецът с удар от въздуха изпрати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Ян Облак.

Саул Нигес отправи опасен удар в 56-та минута, който бе спасен от Кейлор Навас.

Атлетико Мадрид успя да изравни резултата в 57-та минута. Томас Пертей подаде към Антоан Гризман, който пусна много добър извеждащ пас към Витоло, който остана сам срещу Кейлор Навас и стреля, но вратарят успя да спаси. Отбитата топка попадна в Антоан Гризман, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Кейлор Навас направи страхотно спасяване в 59-та минута, когато отрази удара на Коке.

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе сменен от Карим Бензема в 64-та минута, като целта на Зинедин Зидан е да запази португалеца преди четвъртфиналния мач реванш от Шампионската лига срещу Ювентус.

Саул Нигес се опита да изненада Кейлор Навас с далечен удар в 70-та минута, но не намери очертанията на вратата.

Даниел Карвахал направи добър пробив в 77-та минута, след което центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където Гарет Бейл стреля с глава, но неточно в аут.

В първата минута на добавеното време на мача Серхио Рамос отправи опасен удар от фаул, но Ян Облак внимаваше и успя да избие в корнер. След последвалото центриране в наказателното поле на Атлетико Мадрид Рамос стреля с глава, но изпрати топката в аут.

След това равенство Атлетико Мадрид запазва второто си място с актив от 68 точки, а Барселона е лидер със 79. Реал Мадрид е трети с 64 точки, но може да бъде изместен от четвъртия Валенсия, който е с 62.

Реал Мадрид: Кейлор Навас – Даниел Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело – Лукас Васкес, Матео Ковачич, Тони Кроос – Марко Асенсио, Кристиано Роналдо, Гарет Бейл.

Атлетико Мадрид: Ян Облак – Хуанфран, Стефан Савич, Диего Годин, Лукас Ернандес – Витоло, Саул Нигес, Томас Пертей, Коке – Антоан Гризман и Диего Коста.