Реал Мадрид преодоля шока от загубата в Ел Класико от Барса и се наложи с разлика от 6:2 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня в мач от 34-ия кръг на Примера дивисион.

Мадридчани излязаха гнева си върху горките галисийците, които за разлика от мача с Барса, който спечелиха с 2:1, този път бяха покосени от развилнелите си гости.

„Белия балет“ се изравни по точки с Барселона, спечелил по-рано също в мач с 8 гола - със 7:1 срещу Осасуна. Двата тима имат по 78, каталунците са с предимство на първото място, но Реал все така има един мач в запас /5 срещу 4 срещи до края/.

Реал излезе без Кристиано Роналдо, получил почивка, без контузения Гарет Бейл и наказания Серхио Рамос. Ротациите на Зинедин Зидан обаче не оказаха негативно влияние.

Още в първата минута Алваро Морато от остър ъгъл преодоля вратаря Лукс за 0:1. Започна истинска канонада пред вратата на Депортиво, като или вратарят, или гредите, или просто пропуски по чудо опазиха вратата на дожмакините от нов гол. В 14-ата обаче той падна и негов автор стана Хамес. След още три минути нов гол на Реал не бе зачетен неправилно, тъй като засада нямаше.

После Депортиво намали на 1:2 чрез румънеца Флорин Андоне в 35-ата и последваха минути, през които дори бе чудно как топката не влиза за втори път във вратата на Реал.

Но в 44-ата минута Лукас Васкес направи 1:3 и през второто полувреме столичани нямаха особени проблеми.

В 66-ата минута Хамес вкара красив гол, неговият втори в мача. А отличният Иско покачи на 1:5 две минути след това.

Хоселу реализира втори гол за галисийците в 84-ата минута, правейки 2:5. В 87-ата Каземиро от средна дистанция вкара и шести гол за Реал и фиксира крайния резултат – 6:2 за гостите.

Ла Коруня е 16-и с 31 точки.