Реал Мадрид направи голяма крачка за класиране към полуфиналите за Купата на Краля, след като се наложи с 4:2 срещу Жирона на „Сантиаго Бернабеу“ в първата среща. Серхио Рамос бе с основна роля за успеха на „кралете“, реализирайки два гола.

Жирона поведе в резултата в 7-та минута, когато гостите организираха страхотна контраатака. Раул Гарсия проби по левия фланг и центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Антони Лосано бе изпуснат и отблизо не пропусна да реализ

Реал Мадрид бързо успя да изравни резултата. В 18-та минута Алваро Одриосола проби в наказателното поле на Жирона и сви топката към Лукас Васкес, който вкара за 1:1.

„Кралете“ можеха да осъществят пълен обрат в срещата в 21-та минута, когато Винисиус намери Карим Бензема в наказателното поле на Жирона. Французинът бе оставен непокрит, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут. Осем минути по-късно Одриосола комбинира с Бензема, който стреля от воле, но над напречната греда в аут.

Играчите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа в 40-та минута за нарушение срещу Лука Модрич в наказателното поле на Жирона. Съдията Алберто Ундиано Майенко провери ситуацията с ВАР и прецени, че няма основание да свири такава.

Минута по-късно съдията Майенко свири дузпа за Реал Мадрид за нарушение на Антони Лопес срещу Винисиус в наказателното поле на Жирона.

Наказателният удар бе реализиран от Серхио Рамос в типичния за защитника стил „Паненка“ и Реал Мадрид поведе с 2:1.

„Кралете“ можеха да вкарат трети гол в добавеното време на първата част, когато след удара на Карим Бензема топката срещна левия стълб на вратата на Горка Ираисос.

Съдията Майенко свири дузпа за Жирона в 66-та минута, след като Маркос Йоренте откровено игра с ръка в наказателното поле на Реал Мадрид.

Алекс Граней реализира дузпата и изравни резултата – 2:2.

Реал Мадрид си върна аванса в резултата в 77-та минута, когато Марсело сложи топката на главата на Серхио Рамос, който я вкара във вратата на Горка Ираисос.

„Кралският“ клуб реализира четвърти гол в 80-та минута. След комбинация между Винисиус и Карим Бензема, французинът вкара в опразнената врата.

Така Реал Мадрид има комфортен аванс от два гола преди реванша, който е след седмица.