Реал Мадрид постигна категорична победа с 4:1 при гостуването на Валенсия от 21-ия кръг на Примера дивисион на „Местая“. Два гола за „кралете“ отбеляза Кристиано Роналдо от дузпа през първото полувреме, а през второто по едно попадение добавиха Марсело и Тони Кроос. Почетното попадение за домакините реализира Санти Мина.

Футболистите на Валенсия допуснаха много груба грешка в 8-та минута, когато оставиха отлична възможност за Гарет Бейл, но все пак вратарят Нето успя да спаси удара на уелския играч.

Две минути по-късно пред Родриго се откри много добра възможност, но ударът му не бе точен.

Реал Мадрид организира светкавична контраатака в 16-та минута, а Мартин Монтоя фаулира Кристиано Роналдо в наказателното поле на Валенсия и съдията Естрада Фернандес свири дузпа за гостите.

Наказателният удар бе реализиран хладнокръвно от Кристиано Роналдо в 17-та минута.

Жофри Кондогбиа отправи хубав удар от разстояние в 24-та минута, но Кейлор Навас спаси.

Кристиано Роналдо направи сериозен пропуск в 28-та минута, когато от чиста позиция стреля, но Нето спаси.

Валенсия можеше да изравни резултата в 34-та минута, но Кондогбиа направи много сериозен пропуск.

Съдията Естрада Фернандес свири втора дузпа в полза на Реал Мадрид в 37-та минута. Даниел Карвахал центрира в наказателното поле на Валенсия, където Мартин Монтоя изблъска Карим Бензема в гръб и арбитърът без да се колебае посочи бялата точка.

Наказателният удар отново бе реализиран от Кристиано Роналдо, който се разписа в 38-та минута.

Валенсия можеше да намали пасива си в 44-та минута, когато Санти Мина комбинира с Родриго, който шутира, но неточно.

Футболистът на Валенсия Санти Мина имаше претенции за дузпа в 49-та минута, но Естрада Фернандес прецени, че няма основание да свири такава.

Валенсия пропусна още една възможност в 54-та минута чрез Родриго.

Валенсия намали пасива си в срещата в 59-та минута, когато Дани Парехо центрира от корнер в наказателното поле на Реал Мадрид, където Санти Мина бе изпуснат от Начо Фернандес и с глава вкара топката във вратата на Кейлор Навас.

Кейлор Навас направи решаващо спасяване в 66-та минута, когато отрази удара на Дани Парехо.

Реал Мадрид организира добро нападение в 68-та минута, когато Гарет Бейл взаимодейства с Кристиано Роналдо, който стреля, но Нето спаси.

Реал Мадрид отбеляза трети гол в 84-та минута, когато Марко Асенсио направи двойно подаване с Марсело, който бе изведен сам срещу Нето и с много хубав удара прати топката във вратата на Валенсия.

Реал Мадрид вкара четвърти гол в 89-та минута, когато Матео Ковачи направи двойно подаване с Тони Кроос, който с премерен удар от дъгата на наказателното поле на Валенсия вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Нето.

След тази победа Реал Мадрид е четвърти в класирането с 38 точки, а Валенсия е трети с 40 точки, но „белия балет“ е с мач по-малко. Атлетико Мадрид е втори с 43 точки, а Барселона е лидер с 54 точки.