Отборът на Реал Мадрид записа неблагоприятен резултат във второ поредно гостуване в Ла Лига. В 34-ия кръг момчетата на Зинедин Зидан се задоволиха с нулево реми срещу четвъртия във временното класиране Хетафе.

Този резултат се явява сериозен прът в колелата на „белия балет”, който не крие амбициите си по отношение на второто място. Изоставането на Реал зад градския враг Атлетико вече стигна 6 точки, а до края остават 4 кръга.

За пореден мач далеч от дома лъснаха проблемите на „лос бланкос” при отбелязването на гола. Дори изненадващо включването на Браим Диас сред титулярите не промени нищо, като мадридският гранд показа единствено епизодични проблясъци.

Още в първата минута на мача Иско по страхотен начин с подаване през центъра изведе Карим Бензема сам срещу вратата. Французинът не прибърза със завършващия удар, затова може би беше два пъти по-разочарован, когато топката премина встрани от десния стълб.

В 30-ата минута Мауро Арамбари от Хетафе тества рефлексите на Кейлор Навас с изстрел от пряк свободен удар. За късмет на костариканеца топката беше насочена в неговия ъгъл и това го подпомогна при спасяването на силния шут.

Пет минути по-късно бранител на Хетафе изчисти топката на метър пред голлинията, след като Серхио Регилон засече центрирането на Иско. В 38-ата Гарет Бейл беше изведен зад гърба на защитниците отляво и комбинира добре с Бензема, който от точката на дузпата стреля твърде слабо, за да затрудни вратаря Давид Сория.

Реал Мадрид продължи да доминира при владението на топката и след паузата, само че по-рядко стигаше до удобни възможности. За сметка на това в 73-ата минута тимът имаше нужда от класата на Кейлор Навас, който по впечатляващ начин парира с една ръка изстрела на Хорхе Молина от 12 метра по диагонала. Топката моментално отиде при Хайме Мата, който я овладя и на свой ред потърси гола. Кейлор Навас отказа и него.