Реал Мадрид излезе еднолично начело в Ла Лига, след като разби с 4:1 като гост Гранада. Срещата беше от 14-ия кръг на първенството. Марко Асенсио откри резултата в 19-ата минута, а шест по-късно Начо удвои. Андалусци се върнаха в срещата в 34-ата минута, когато се разписа Луис Суарес. Винисиус вкара трети гол за „белите” в 56-ата минута, а в 76-ата минута Ферлан Менди оформи крайния резултат. В 67-ата минута Мончу от състава на домакините беше изгонен.

Така Реал събра 30 точки, докато Гранада е 18-и с 11 точки.

“Лос бланкос” излезе напред в резултата в 19-ата минута. Тогава Кроос намери връхлитащия отдясно Асенсио, който матира Максимиано.

Шест минути след това Реал удвои. Кроос и Модрич комбинираха след корнер и последва подаване към Начо, който насочи към вратата, а с помощта на гредата топката се озова в мрежата за 0:2.

В 31-ата минута Асенсио отправи удар след добра контраатака, но от голлинията Соро успя да изчисти.  Три минути след това Гранада се върна в мача. Винисиус загуби топката в центъра, която се озова в Луис Суарес. Колумбиецът отправи силен удар, който след рикошет в Начо се озова във вратата.

В 40-ата минута Каземиро бе близо до това да си отбележи автогол, след като отигра с глава, но Куртоа внимаваше и успя да избие.

В 54-ата минута Бензема не успя да се разпише сам срещу вратаря, след което беше отсъдена засада. Положението беше спорно и при попадение, ВАР щеше да се намеси. Две минути след това Бензема изведе Модрич, който пусна към Винисиус и бразилецът нямаше как да сбърка.

В 76-ата минута Менди сложи край на спора. Французинът получи пас от Каземиро, елиминира противник и с хубав шут в десния ъгъл вкара за 1:4. Малко преди това Мончу беше изгонен, а същото сполетя и треньорът на Гранада Роберт Морено.

Гранада Реал Мадрид

източник: Sofascore