Реал Мадрид допусна нова издънка в Ла Лига, след като завърши 2:2 при гостуването на борещия се за оцеляването си в испанския елит отбор на Виляреал в отложен мач от 17-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Ла Серамика“.

Преди началото на мача играчите на Виляреал направиха шампионски шпалир на Реал Мадрид по повод спечеления трофей от "кралете" на Световното клубно първенство. Феновете на "Ла Серамика" не приеха положително жеста на техните любимци и освиркваха бурно играчите на Реал Мадрид. 

„Кралете“ имаха надмощие през първото полувреме, което не успяха да изградят с достатъчно добра преднина и това им струва скъпо в края на срещата.

Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари за първи път имаше възможност да разчита на всичко най-добро, след като Каземиро се завърна в игра. За пореден път Иско остана на резервната скамейка и се появи в игра едва през втората част.

Виляреал можеше да поведе още в 3-та минута, когато пред Самюел Чуквуезе се откри страхотна възможност, но Тибо Куртоа направи впечатляващо спасяване.

Двубоят започна по кошмарен начин за Реал Мадрид, който изоставаше в резултата още в 4-та минута. Чуквуезе пусна много добър пас към Санти Касорла, който бе оставен непокрит и с много точен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тибо Куртоа.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 7-та минута. Лукас Васкес сложи топката на главата на Карим Бензема, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Серхио Асенхо.

„Кралете“ можеха да осъществят пълен обрат в мача в 15-та минута, когато Лукас Васкес отправи много опасен удар, но Асенхо успя с крак да избие топката в корнер.

Реал Мадрид осъществи пълен обрат в мача в 20-та минута, когато Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Виляреал, където Рафаел Варан стреля с глава и вкара топката във вратата на Асенхо.

Гол на Лука Модрич в 33-та минута правилно не бе зачетен заради засада на хърватина.

Футболистите на Виляреал имаха претенции за дузпа в 51-та минута, за извършено нарушение от страна на Серхио Рамос срещу Жерар Морено, но съдията прецени, че няма основание да свири такава.

Морено можеше да изравни резултата в 65-та минута, но след удара му топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Серхио Асенхо направи много решаващо спасяване в 66-та минута след удар на Лукас Васкес.

Алваро пропусна да изравни резултата в 71-та минута, когато след удара му с глава топката премина встрани от левия стълб на вратата на Куртоа.

Виляреал успя да изравни резултата в 82-та минута, когато Пабло Форналс сложи топката на главата на Санти Касорла, който след това я прокара между краката на Тибо Куртоа и я прати във вратата му.

Серхио Асенхо нямаше проблеми с отразяването на удара на Иско в 85-та минута.

След това равенство Реал Мадрид е четвърти с 30 точки, като изостава на седем от лидера Барселона, на четири от втория Атлетико Мадрид и на две от третия Севиля. „Кралете“ са и само на две точки пред петия Алавес. Със спечелената точка Виляреал се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи на седемнадесето място с 16 точки, колкото има и първият отбор под чертата - Атлетик Билбао, но баските са с по-лоша голова разлика на осемнадесето място.