Реал Мадрид допусна нова поредна издънка в Ла Лига, след като загуби с 1:2 при домакинството си от Леванте на „Сантиаго Бернабеу“ от деветия кръг на испанския шампионат. Това е трето поражение за „кралете“ в последните четири мача. Освен това отборът записа исторически провал. „Кралете“ не успяха да вкарат гол в рамките на 481 минути, което е най-слабото постижение в историята на испанския гранд. До преди това най-негативната серия на Реал Мадрид без отбелязан гол бе през 1985 година, когато отборът не успя да вкара гол в пет поредни мача или 464 минути. Реал Мадрид под ръководството на Лопетеги нямаше отбелязан гол 49 минути в мача срещу Еспаньол, до 72-та минута на двубоя срещу Леванте, както и в срещите срещу Алавес, ЦСКА Москва, Атлетико Мадрид и Севиля. Реал Мадрид не успя да вкара гол в 8:01 часа. 

Старши треньорът Жулен Лопетеги остави на резервната скамейка Тони Кроос, Гарет Бейл и Карим Бензема, а в титулярния състав се завърнаха Марсело и Иско.

Леванте поведе в 6-та минута, когато Постиго с дълъг извеждащ пас подаде към Моралес, който се възползва от грешка на Рафаел Варан, преодоля Тибо Куртоа и вкара в опразнената врата.

Съдията Фернандес свири дузпа за Леванте в 13-та минута за игра с ръка на Рафаел Варан в наказателното поле на Реал Мадрид. След ВАР арбитърът посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Роджър.

Реал Мадрид отбеляза гол чрез Марко Асенсио в 17-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Ситуацията бе прегледана чрез ВАР и съдията Фернандес не зачете гола.

Леванте можеше да вкара трети гол в 19-та минута, но Тибо Куртоа се намеси решаващо и спаси удара на Моралес.

Ойер направи решаващо спасяване в 21-та минута, когато отрази удара на Лукас Васкес. В 32-та минута ситуацията се повтори и вратарят на Леванте спаси нов удар на Васкес.

Мариано отправи удар в 34-та минута, но топката срещна гредата. След това Серхио Рамос отправи удар с глава, но Ойер внимаваше и спаси.

Моралес направи нов много сериозен пропуск в 40-та минута, а Куртоа спаси.

Лукас Васкес можеше да вкара в 43-та минута, но ударът му отново бе спасен от Ойер.

Гол на Тоньо не бе засечен в 44-та минута заради засада.

Иско пропусна много добра възможност в 45-та минута.

Гарет Бейл влезе в игра в самото начало на второто полувреме на мястото на Алваро Одриосола.

Леванте бе близо до реализирането на трети гол в 58-та минута, но Варан успя да блокира удара на Роджър.

Ойер направи двойно спасяване в 62-та минута, когато отрази последователно ударите на Бейл и Бензема.

Ойер направи блестящо спасяване в 65-та минута след удар от фаул на Бейл.

Реал Мадрид успя да намали своя паси в 72-та минута, когато Карим Бензема комбинира с Марсело, който много добре задържа топката, след което разстреля Ойер.

Реал Мадрид можеше да изравни резултата в 76-та минута, но след удара на Карим Бензема топката се спря в левия стълб на вратата на Леванте.

Гол на Мариано не бе зачетен в 88-та минута заради засада.

Леванте направи нов пропуск в добавеното време чрез Моралес, който можеше да вкара трети гол.

Реал Мадрид има 14 точки и се намира на пето място във временното класиране, докато Леванте е седми с 13 точки.