Реал Мадрид се наложи с минималното 1:0 при гостуването на последния в Ла Лига Уеска в мач от 15-ия кръг на Ла Лига. Победният гол за „кралете“ отбеляза Гарет Бейл.

Реал Мадрид създаде напрежение пред вратата на Уеска още във 2-та минута. След изпълнение на странично хвърляне Карим Бензема бе изведен сам срещу Йованович, но вратарят на Уеска успя да се намеси решаващо с крак и да избие топката в корнер.

Уеска отговори в 6-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Реал Мадрид, Чаби Етчеита стреля с глава, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Реал Мадрид поведе в резултата в 8-та минута, когато Алваро Одриосола центрира в наказателното поле на Уеска, където Гарет Бейл засече топката от въздуха и я прати във вратата на Йованович.

Уеска можеше да изравни резултата в 19-та минута, когато Гомес комбинира с Авила, който стреля, но неточно в аут.

Гарет Бейл отправи много хубав удар в 25-та минута, но Йованович се намеси и успя да избие.

Ферейро центрира в наказателното поле на Реал Мадрид в 47-та минута, където Гонсало Мелеро стреля опасно с глава, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Тибо Куртоа направи страхотно спасяване в 57-та минута, когато отрази удара на Давид Ферейро.

Гарет Бейл отново тества Йованович в 62-та минута, но вратарят на Уеска отново се намеси и спаси.

Реал Мадрид направи много сериозен пропуск в 70-та минута, когато вратарят Йованович сбърка при едно подаване и изпрати топката в краката на Иско. Халфът пусна отличен извеждащ пас към Гарет Бейл, който изскочи сам срещу Йованович, но вратарят на Уеска успя да се намеси с лявата ръка, за да отклони топката и тя излезе в корнер.

Пред Кучо Ернандес се откри много добра възможност в 86-та минута, но ударът му не намери очертанията на вратата на Тибо Куртоа.

Гюрлер центрира от фаул в наказателното поле на Реал Мадрид в 88-та минута, където пред Авила се откри отлична възможност, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут.

Тибо Куртоа се намеси решаващо във втората минута на добавеното време на мача. Белгийският вратар успя да спаси удар от фаул и да избие топката в корнер.

След изпълнението на корнера се стигна до разбъркване и много опасен удар на Ривера от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, но Даниел Карвахал от гол линията успя да изчисти в нов ъглов удар.

След тази победа Реал Мадрид се изкачи на четвърто място в класирането с 26 точки, а Уеска продължава да е последен със 7 точки и все още без победа като домакин от началото на сезона.