Реал Мадрид си върна третото място в Примера дивисион, след като се наложи с 2:1 при гостуването на Малага, на стадион „Ла Росаледа“, от 32-ия кръг на испанския шампионат.

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан направи сериозни ротации в своя състав.

Реал Мадрид организира добра атака в 17-та минута. Лукас Васкес центрира в наказателното поле на Малага, където Матео Ковачич бе изпуснат и стреля с глава, но Роберто Хименес спаси.

Шест минути по-късно Иско комбинира с Лукас Васкес, който отправи хубав удар, но топката премина над напречната греда в аут.

Карим Бензема направи много сериозен пропуск в 25-та минута. След центриране в наказателното поле на Малага, французинът стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Роберто Хименес.

Реал Мадрид поведе в резултата в 29-та минута. Иско Аларкон завъртя топката от фаул, от дъгата на наказателното поле на Малага и я вкара в долния десен ъгъл на вратата на Роберто Хименес.

Реал Мадрид направи добра комбинация в 32-та минута между Асенсио и Иско, която завърши с удар на последния, но той не бе точен.

Малага изпусна да изравни резултата в 44-та минута. Мануел Итура отне топката от Каземиро, след което отправи хубав удар, но Кейлор Навас внимаваше и спаси.

Футболистите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Марко Асенсио в 49-та минута, но съдията Де Бургос Бенгоечеа прецени, че няма основание да свири такава.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 63-та минута след много добра комбинация. Карим Бензема подаде към Иско, който изведе Каземиро на празна врата и бразилецът не пропусна да реализира.

Малага можеше да върне интригата в мача в 80-та минута, но Ролан пропусна да вкара.

Реал Мадрид организира отлична контраатака в 86-та минута. Карим Бензема подаде към Серхио Рамос, който пропусна да вкара от много добро положение.

Малага отбеляза почетно попадение в двубоя в добавеното време на срещата. Рика центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Ролан се пребори с Хесус Вайехо и отблизо вкара във вратата на Кейлор Навас. Останаха сериозни съмнения за нарушение на Ролан срещу Вайехо.

Реал Мадрид е трети в класирането със 67 точки и изостава на четири от втория Атлетико Мадрид, а лидерът Барселона е с 82 точки, докато Валенсия е четвърти с 65 точки. Малага е последен със 17 точки и шансовете му за оцеляване в Ла Лига са само илюзорни.