В двубой от първия кръг на Ла Лига Реал Мадрид победи като гост Ла Коруня с 3:0. Попаденията за успеха бяха дело на Бейл, Каземиро и Тони Кроос. Серхио Рамос от Реал беше изгонен в края на двубоя за втори жълт картон.

Срещата между двата тима започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на терористичния акт в Барселона.

Домакините от Ла Коруня тръгнаха добре в мача и още в 6-ата минута Флорин Андоне стреля към вратата на Навас, но той спаси блестящо. Две минути по-късно отново Андоне беше на точното място, но отново вратарят на Реал беше на мястото си.

Реал Мадрид откри резултата след грешка на вратаря Рубен, който не успя да спаси един далечен изстрел, до кълбото достигна Гарет Бейл и се разписа.

Седем минути по-късно Реал сякаш предреши изхода от двубоя с втори гол, след като Каземиро получи добър пас от Марсело и не остави шансове за вратаря на Ла Коруня.

През втората част отново Андоне създаде главоболия на отбраната на Реал, но този път бранител беше на точното място и спря топката в 60-ата минута на двубоя.

Две минути по-късно Тони Кроос отбеляза фантастичен гол след асистенция на Бейл и направи преднината на Реал класическа.

В 64-ата минута домакините опитаха добра атака, но Гилерме не сполучи да се разпише.

До края на двубоя най-дейният от състава на домакините Флорин Андоне пропусна дузпа, след като Навас спаси в 89-ата минута на двубоя. Серхио Рамос беше изгонен за втори жълт картон в добавеното време на срещата.

Така, в крайна сметка, Реал Мадрид победи с класическото 3:0 и оглави Примера с актив от 3 точки и голова разлика 3:0.

В понеделник са срещите Леванте - Виляреал и Малага - Ейбар.