Реал Мадрид и Валенсия изиграха много динамичен мач, в който не успяха да определят победител и завършиха 2:2 на „Сантиаго Бернабеу“ в мача от втория кръг на Примера дивисион. Домакините поведоха в 10-та минута след гол на Марко Асенсио, но футболистите на Марселино Гарсия Торал успяха да направят обрат след попаденията на Карлос Солер в 18-та и Жофри Кондогбиа в 77-та минута. Асенсио отбеляза изравнителното попадение за „кралете“ в 83-та минута. Реал Мадрид направи много пропуски, които попречиха на тима да стигне до победата.

Футболистите на Реал Мадрид получиха шампионската титла завоювана през миналия сезон преди началото на двубоя на „Сантиаго Бернабеу“. Въпреки че бяха наказани за мача с Валенсия, капитаните Серхио Рамос и Кристиано Роналдо вдигнаха отличието заедно с Марсело. Трибуните бурно приветстваха своите любимци.

Мачът започна по повече от перфектен начин за Реал Мадрид, който поведе в 10-та минута на мача. След грешка при разиграването от страна на футболистите на Валенсия, топката бе открадната от Марко Асенсио, който напредна и с удар от границата на наказателното поле на Валенсия изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Нето.

Валенсия бързо успя да изравни резултата в 18-та минута. Хосе Гая комбинира добре с Тони Лато, който подаде към Карлос Солер, а той отблизо не пропусна да вкара във вратата на Кейлор Навас, който нямаше какво да направи.

Реал Мадрид организира много добра атака в 36-та минута, когато Марсело подаде към Карим Бензема, а той шутира, но Нето спаси.

В края на полувремето пред френския нападател се откриха нови две много добри ситуации, от които обаче той не успя да се възползва.

Каземиро тества рефлекса на Нето в 50-та минута, но вратарят на Валенсия внимаваше и изби топката в корнер.

Жофри Кондогбиа можеше да порази целта в 62-та минута, но ударът му не намери целта.

Нето отрази хубав удар от разстояние на Лука Модрич в 67-та минута.

Валенсия бе близо до това да осъществи пълен обрат в мача в 71-та минута, но ударът на Симоне Дзадза бе неточен.

Кейлор Навас демонстрира своите вратарски умения в 73-та минута, когато Даниел Парехо отправи диагонален удар от фаул, но костариканецът боксира в корнер.

Валенсия шокира „Бернабеу“ в 77-та минута на двубоя, когато след бърза контраатака Родриго подаде към Кондогбиа, а той с премерен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Навас за 1:2.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 83-та минута. Марко Асенсио реализира своето второ попадение в срещата. Той стреля от фаул и с диагонален удар вкара топката в долния десен ъгъл на Нето, който не помръдна.

Реал Мадрид можеше да стигне до победата в мача в 88-та минута, когато Карвахал подаде към Асенсио, който стреля, но топката рикошира във футболист на Валенсия и попадна в Карим Бензема, който от отлична позиция стреля в аут.

„Белия балет“ продължи да настъпва в последните минути, търсейки победния гол. В добавеното време на срещата Даниел Карвахал сложи топката на главата на Карим Бензема, който стреля, но Нето направи невероятно спасяване и извади топката, която след това се отклони и в гредата.

Реал Мадрид има 4 точки, колкото и Валенсия. Единствените три отбора с пълен актив след изиграването на първите два кръга са Реал Сосиедад, Барселона и Леганес, които са с по 6 точки.