Отборът на Реал Мадрид победи Еспаньол с 4:2 като гост в 21-ия кръг на испанската Примера дивисион. За Реал това е трети пореден успех в шампионата, като тимът е трети с 39 точки. „Белия балет” е на 5 точки от втория във временното класиране Атлетико Мадрид и на 10 от лидера Барселона.

Еспаньол пък допусна трето поредно поражение, като заема 15-ата позиция с 24 точки в актива си.

За успеха на Реал Мадрид, който игра в червени екипи, се разписаха Серхио Рамос, Гарет Бейл и Карим Бензема на два пъти, а за Епаньол – Лео Баптистао и Роберто Росалес. Мадридчани играха с човек по-малко от 72-ата минута, когато Рафаел Варан получи червен картон.

Реал излезе в стартов състав: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Тони Кроос, Карим Бензема, Лука Модрич, Каземиро, Лукас Васкес, Серхио Регилон и Винисиус Жуниор. На резервната скамейка Сантяго Солари пък остави играчи като Иско, Марсело и Гарет Бейл.

Футболистите на Реал Мадрид взеха ранен аванс в двубоя след като още в 4-ата минута Карим Бензема се оказа отлично позициониран и с добавка след изстрел на Лука Модрич, той откри резултата. Модрич стреля, вратарят на Еспаньол Диего Лопес отрази удара, но Бензема намери добре топката и вкара за 1:0.

Хърватският плеймейкър изработи и втория гол за Реал. В 15-ата минута Лука Модрич прати топката на главата на Серхио Рамос, който не сгреши и реализира за 2:0 в полза на Реал.

Еспаньол успя да върне едно попадение в 25-ата минута, когато Лео Баптистао преодоля Тибо Куртоа, възползвайки се от пробойна в защитата на мадридчани и намали на 1:2.

Карим Бензема записа името си за втори път сред голмайсторите в добавеното време на първата част. Бензема се разписа след хубав удар, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Еспаньол и покачи на 3:1 до почивката.

Капитанът на Реал Серхио Рамос бе сменен на почивката със съмнения за травма, но гостите от Мадрид стартираха уверено и второто полувреме.

В 57-ата минута Лука Модрич получи удобно подаване и стреля, но Диего Лопес реагира отлично. Две минути по-късно Модрич пусна към Карим Бензема, който прати топката вляво от вратата на Еспаньол.

В 67-ата минута, само три след като влезе в игра от резервната скамейка Гарет Бейл увеличи преднината на Реал. Бейл реализира за 4:1, носейки спокойствие в редиците на „белия балет”.

Малко по-късно Диего Лопес отрази чудесен удар на Даниел Карвахал, а в 72-ата Рафаел Варан спря непозволено откъснал се в атака съперников играч и получи червен картон.

Вторият гол за Еспаньол дойде в 82-ата минута и то след като в употреба влезе системата за видеоарбитраж. Роберто Росалес отигра отлично топката след пас към него, засада нямаше и така домакините намалиха на 2:4, което бе и крайният резултат в срещата.