Отборът на Реал Мадрид се върна победния път след грешната стъпка срещу Бетис. Момчетата на Зинедин Зидан победиха с 2:1 при гостуването си на Алавес в мача от шестия кръг на Ла Лига. И двете попадения за успеха бяха дело на Дани Себайос, който записа първи голове с екипа на Кралския клуб. За домакините точен бе Ману Гарсия.

Така след три успеха, две ремита и едно поражение, „кралете“ събраха актив от 11 точки на четвъртото място. Алвес продължава без точка на 19-о място.

Зрителите станаха свидетели на вълнуваща среща, в която освен три гола и имаше и куп положения, както и няколко греди.

Алавес започна силно срещата, като в началните минути момчетата на Джани Де Биаси претендираха и за дузпа. Въпреки по-уверения старт в мача на домакините, момчетата на Зинедин Зидан поведоха след 10 минути игра. При бърза атака отдясно, топката бе върната към Дани Себайос, който овладя добре в пеналта, освободи се от опеката на бранителите на Алавес и се разписа с удар по земя в долния десен ъгъл на вратата на Фернандо Пачеко – 1:0. След половин час игра, Кристиано Роналдо можеше да покачи на 2:0, но ударът му след едно центриране от корнер премина над вратата. Минута след това, изстрел с глава на Рафаел Варан излезе в аут.

Зидан: Не беше лесно, не блестяхме

Алавес не се отказа да търси изравняването и то дойде в 40-ата минута. Ел Хадиди бе добре изведен отдясно, центрира в наказателното поле, където Ману Гарсия бе оставен непокрит и направи 1:1, отбелязвайки първото попадение в полза на тима за новия сезон.

Реал може да не блести, но продължава да чупи рекорди

Радостта на домакините обаче не трая дълго и само след три минути „белите“ отново излязоха напред. При центриране отдясно по атаката на Реал, в наказателното поле на Фернандо Пачеко настъпи разбъркване, получи се рикошет и топката се озова в краката на Себайос, който чакаше пред пеналта и с мощен удар направи 2:1.

След почивката момчетата на Зинедин Зидан спретнаха серия от умели атаки. Първо Иско застраши Пачеко, който обаче бе бдителен и спаси.

Кристиано Роналдо стреля от дистанция в 63-ата минута, но късметът покри Пачеко и топката се отби в десния му стълб. Лудият натиск на Кралския клуб продължи и само минута след гредата, Серхио Рамос се озова в центъра на събитията. Капитанът отбеляза, но попадението не бе зачетено заради маркиран преди това фаул.

Алвес показа отново зъби в 70-ата минута. Появилия се като резерва Алфонсо нацели напречната греда, а пет минути след него Рамос не успя да се разпише на празна врата след подаване отдясно на Иско. Събитията продължиха да се развиват повече от динамично и минута след това Алфонсо поде страхотна атака, а изстрелът му се удари в десния стълб.

В 87-ата минута Иско стигна до една отбита топка, но последвалият му удар бе блокиран.

Програмата на седмия кръг предвижда домакинство на „белия балет“ на Еспаньол, а Алавес ще направи визита на Леванте.