Реал Мадрид записа загуба с 0:1 от Виляреал на своя „Сантиаго Бернабеу“ в мача 19-ия кръг на Ла Лига. Така действащите шампиони в Примера регистрираха трети мач без успех, след като направиха две ремита в предходните си срещи - със Селта за шампионата и срещу Нумансия за Купата на Краля.

Това е четвърто поражение за момчетата на Зинедин Зидан от началото на кампанията. Европейският клубен шампион е четвърти във временното класиране с 32 точки. Същевременно Виляреал се приближи до „балета“, като е пети с 31 пункта. Мадридистите са с мач по-малко, тъй като все още не са изиграли отложената си среща срещу Леганес.

Реал Мадрид имаше подчертано превъзходство в двубоя. „Лос бланкос“ създадоха куп положения пред вратата на противника си, а редица пропуски направи и голямата звезда на тима и петкратен носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо. Домакините на два пъти претендираха и за 11-метрови наказателни удари.

Една контраатака в последните минути на мача обаче се оказа ключова за успеха на „жълтата подводница“, а Пабло Форналс бе в прегръдките на съотборниците си.

Реал Мадрид отбеляза попадение чрез Гарет Бейл в 14-ата минута, но то не бе зачетено заради маркирана преди това засада. В 19-ата минута Марсело направи обещаващ пробив, който завърши с удар от дистанция, профучал покрай вратата.

В 21-ата минута „белите“ получиха право да изпълнят фаул от чудесна позиция фронтално на вратата, след нарушение срещу Лука Модрич. Кристиано Роналдо се нае с изпълнението, отравяйки бомбен изстрел, отразен със сетни сили от Серхио Ансехо.

Зидан: Не заслужавахме този удар

Карлос Бака се оказа в центъра на добра атака, но не успя да насочи топката точно. Минута след това Роналдо получи находчив пас в наказателното поле, но прати топката покрай десния стълб. В 32-ата минута петкратният носител на „Златната топка“ получи прекрасен пас и шутира мощно, а десния стълб спаси Ансехо. Две минути по-късно Роналдо поиска дузпа за игра с ръка на бранител на „жълтата подводница“ след центриране на Кроос, но реферът даде знак играта да продължи. Малко по-късно, в 38-ата минута португалецът отново притесни отбраната на гостите, но в тази ситуация защитниците успяха да се справят и да изчистят навреме.

В първата минута на продължението на първата част Роналдо бе близо до попадение, след като получи в наказателното поле. Голямата звезда на „балета“ обаче не успя да прецизира изстрела си и го насочи право в Ансехо. Преди това португалецът имаше претенции за дузпа, тъй като бе на мнение, че Марио Гаспар е играл непозволено спрямо него преди да стреля. Съдията Ундиано обаче и в тази ситуация посочи играта да продължи.

Бранител на Реал: Не знам какво става

В началото на второто полувреме гостите направиха нелоша атака в 50-ата минута, която завърши с удар на Денис Черишев, а Кейлор Навас се намеси превъзходно.

Наистина добра възможност се разкри пред Карлсо Бака в 63-ата минута, но ударът му мина покрай левия стълб.

Лука Модрич опита късмета си в 81-ата минута, ала над напречната греда, а в 88-ата минута гостите оползотвориха чудесно един от редките шансове, които се разкриха пред тях в мача.

„Жълтите“ направиха контраатака отляво. Черишев пусна вдясно към Юнал, който излезе очи в очи с Кейлор Навас. Стражът излезе и първоначално отрази изстрела, но за негов лош късмет топката попадна Пабло Форналс, който с техниен прехвърлящ удар направи 1:0.