Испанският колос Реал Мадрид започна по подобаващ начин 2020 г. Момчетата на Зинедин Зидан не срещнаха особени затруднения срещу една от сензациите в Примера дивисион Хетафе и в символичното си гостуване на "Колисеум Алфонсо Перес" надделяха с 3:0. 

Автогол на вратаря Давид Сория даде аванс на "белите" малко преди почивката, а няколко минути след подновяването на играта Рафаел Варан уби интригата с второто попадение. В последните секунди на продължението Лука Модрич оформи крайния резултат и така кандидат-шампионите тръгнаха с подобаващ старт през новата година. 

Началото на двубоя беше сравнително равностойно, като Гарет Бейл и Лука Модрич имаха шансове за мадридчани, а Файсал Фаджр пропусна за Хетафе. Най-чистият шанс беше в 24-та минута и се откри пред Мауро Арамбари от състава на домакините, но по великолепен начин Тибо Куртоа спаси. 

При първия си сериозен шанс Реал поведе. В 34-та минута Ферлан Менди центрира страхотно в наказателното поле, Рафаел Варан скочи да играе с глава, но вратарят Давид Сория го изпревари. Той обаче боксира по такъв начин топката, че я прати в собствената си мрежа. 

Почти веднага Файсал Фаджр беше близо до изравняването, но прати топката на сантиметри от вратата. Точно малко преди почивката Карим Бензема можеше да направи 2:0 и да убие рано интригата, но изстрелът му беше спасен от Сория. 

Точно преди почивката Леандро Кабрера беше много близо до изравняването, но Куртоа го спря. Така почивката дойде при гол аванс на мадридчани. Но малко след нея всичко си дойде по местата и интригата на практика приключи. 

В 53-та минута Тони Кроос центрира страхотно от пряк свободен удар и качи топката на главата на Рафаел Варан, който този път самостоятелно преодоля Сория. Реферът прегледа ситуацията с ВАР за наличие на засада, но такава нямаше и Реал поведе с 2:0. 

Това предопредели лежерния завършек на двубоя. Символичните гости поддържаха сравнително добро темпо и не позволяваха на съперника да се добере до опасности пред Куртоа. Те на свой ред не имаха толкова сериозни положения, поне до самия край. 

Винисиус, Гарет Бейл и Лука Модрич изпуснаха за Реал в последните минути, но все пак грандът стигна до трето попадение. В последните секунди на продължението Федерико Валверде с великолепно подаване намери Лука Модрич и той от близка дистанция щеше да скъса мрежата за крайното 3:0. 

Така, поне за известно време, момчетата на Зинедин Зидан излязоха начело на класирането с 40 точки, но това е преди изиграването на каталунското дерби между Барселона и Еспаньол. Хетафе остава в подножието на Топ 6 с 30 точки, на една зад Валенсия и зона Европа.